fbpx
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 11:03

Michael Børresen from Raidho and Aavik in Greece

Μια σημαντική συνάντηση είχαμε χθες. Ήρθε στην Ελλάδα ο σχεδιαστής και δημιουργός των ηχείων της Raidho και των ηλεκτρονικών της Aavik.

Ο Michael Børresen είναι μια δημιουργική προσωπικότητα από τη Δανία με τεράστια τεχνογνωσία και βαθιά γνώση της ηλεκτρακουστικής. Είναι ο άνθρωπος πίσω από τα ηχεία της Raidho με τα special τουίτερ και τα γούφερ που οι κώνοι τους έχουν μέχρι πίστωση από διαμάντι, αλλά είναι και ο άνθρωπος πίσω από τον ολοκληρωμένο ενισχυτή U-300 της Aavik Acoustics δοκιμή του οποίου δημοσιεύουμε στο τελευταίο τεύχος του ΗΧΟΥ.


Συναντήσαμε τον Michael Børresen στα στούντιο της Aphrodite’s Vision στο Χαλάνδρι. Αφού τον γνωρίσαμε μας εξήγησε τον τρόπο που σχεδιάζει, τις ιδέες του και πως αναπτύσσει τεχνολογίες και επιλέγει υλικά. Είναι από τους λίγους στη βιομηχανία που μπορεί να σου μιλήσει για ηχεία αλλά και για ενισχυτές, για phono stage και για DSD.


Σκοπός του την εποχή αυτή είναι να αυξήσει τα μέλη της Aavik. Ήδη έχει έτοιμο στερεοφωνικό τελικό ενισχυτή, μονομπλοκ και προενισχυτή Aavik, αλλά νέο μεγαλύτερο μοντέλο ηχείων από τη σειρά Scansonic. Οι νέοι Aavik θα έχουν το ίδιο σασί με τον ολοκληρωμένο ενισχυτή U-300, μόνο οι μονομπλόκ θα είναι αρκετά μεγαλύτεροι σε μέγεθος.

Έχει αναπτύξει νέα ενισχυτικές βαθμίδες που λειτουργούν σε τάξη ΑΒ, χωρίς όμως να χάνονται τα χαρακτηριστικά της Τάξης Α. Επίσης έχει βελτιώσει τις επιδόσεις των βαθμίδων Pascal τάξης Δ. Ο νέος και ο πρώτος προενισχυτής της Aavik θα έχει διπλά DAC που θα έχουν ικανότητα DSD.


O Michael Børresen είναι ένας λαμπρός νους που με το έργο του αποδεικνύει ότι κατέχει το θέμα του καλού ήχου αλλά και της αποτελεσματικής τεχνολογίας.

aavik2.jpg

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Sony @ IFA 2015 Samsung Level Link Δώσε Bluetooth παντού »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...