fbpx
Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 16:57

Raidho TD-4.8: Διαμάντι + ταντάλιο

Η Raidho δεν αρκείται στις δάφνες της, αναζητώντας διαρκώς το ιδανικό υλικό για τα διαφράγματα των μεγαφώνων της. Στο Μόναχο θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τη νέα τεχνολογία Tantalum-Diamond που ανέπτυξε, με τη μορφή του μεγαλοπρεπούς ηχείου δαπέδου TD 4.8, το οποίο κοστίζει περί τα 140.000€, αναλόγως φινιρίσματος.

Το σχέδιο τριών δρόμων περιλαμβάνει ένα τουίτερ τύπου ribbon, ένα μιντρέιτζ με διάμετρο 10 εκ. και έξι γούφερ των 11,5 εκ., με τους κώνους να περιλαμβάνουν το νέο διάφραγμα.

Αυτό προκύπτει από το custom τριπλό κεραμικό σάντουιτς αλουμινίου Ceramix της Raidho , με επικάλυψη τανταλίου πάχους 1 μικρού (0,001 χλστ), που εφαρμόζεται πριν την τελική επίστρωση του διαμαντιού. Το πενταπλό σάντουιτς που δημιουργείται είναι ακόμη πιο άκαμπτο, με χαμηλότερες παραμορφώσεις και άνω συντονισμό πολύ πέραν των ορίων της ακοής μας (υψηλότερο κι από τουίτερ, λένε οι κατασκευαστές), σε σχέση με το «απλό» αδαμάντινο.

Το ταντάλιο δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά σε διάφραγμα, είναι ένα μέταλλο πάρα πολύ σκληρό, παρόλα αυτά πυκνό και όλκιμο και με άριστες ικανότητες απαγωγής της θερμότητας.

Το ultra high end ηχείο της Raidho με την υπέροχη, ασύμμετρη και γεμάτη καμπύλες καμπίνα, εκτείνεται φασματικά από τα 26Hz έως τα 50KHz, με ευαισθησία 90dB και αντίσταση 5,5Ω. Θέλει 50W για αρχή αλλά δεν απορρίπτει μικρότερης ισχύος λαμπάτους, ζυγίζει 71 κιλά και έχει διαστάσεις 179x20x63 εκ. (ΥΠΒ).

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Pro-Ject: The Beatles Yellow Submarine turntable [Video] SME Synergy: Νέο πικάπ! »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...