fbpx
Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2014 02:37

Meridian MQA Το νέο «φορμά» μουσικής

Η Meridian με τους φοβερούς αλγόριθμους βάζει τώρα φρένο στην εποχή της hi-res μουσικής προτείνοντας το δικό της τύπο αρχείου μουσικής.

Όπως είναι το Flac, το MQA (Master Quality Authenticated) θα είναι αρχεία με ποιότητα ήχου όπως τα master tapes των στούντιο, αφού λαμβάνουν υπόψη νεώτερες έρευνες από τον τομέα της ψυχοακουστικής και νευρολογίας. Τα τωρινά αρχεία μουσικής είναι τεράστια σε μέγεθος ώστε να μην μπορούν να streamαριστούν ή μεταφερθούν εύκολα, αντίθετα τα MQA θα είναι πιο εύκολα στην διαχείριση αφού θα είναι μικρότερα σε μέγεθος.

Τα MQA λαμβάνουν σοβαρά το θέμα του χρόνου στη μουσική, με αποτέλεσμα στην αναπαραγωγή να λαμβάνουμε αυτό ακριβώς που ήθελαν οι μουσικοί. Η σημερινή μουσική είναι κωδικοποιημένη κατά συχνότητα, τα ΜQA θα είναι στο χρόνο.
Στα στούντιο θα υπάρχει ο κωδικοποιητής ΜQA, στα σπίτια μας θα υπάρχει στις συσκευές μας ο αποκωδικοποιητής MQA. Στο CD player, στο κινητό, στο DAC, στην τηλεόραση παντού. Το αποτέλεσμα θα είναι όλη η μουσική να γίνει audiophile, ακόμη και οι πιο κακές ηχογραφήσεις.


Ακούσαμε το MQA στα στούντιο της Meridian και πραγματικά η ηχητική ποιότητα εκτοξεύεται σε άλλο επίπεδο με πλήθος φυσικών στοιχείων, ουσίας και έκτασης. Το hi-res με το ΜQA θα γίνει πραγματικότητα. Θα φρενάρει το ρυθμό των 94ΚΗz, 192ΚΗz ή και βάλε, αφού κανένα δεν είναι καλύτερο σε ποιότητα, ενώ τα αρχεία είναι τεράστια σε μέγεθος.

H Meridian έχει έρθει σε συμφωνία με τη μουσική βιομηχανία για την εφαρμογή του MQA όπως και με πολλούς κατασκευαστές players. Αρχικά θα εφαρμοστεί σε download και stream, ενώ δεν θα μπορεί να αντιγραφεί αφού κάθε αρχείο MQA θα έχει στα metadata τις πληροφορίες του αγοραστή. Σε περίπτωση που το MQA αρχείο αναπαραχτεί από μη εγκεκριμένο player τότε αυτό θα έχει χαμηλή ποιότητα.

Όλα τα προϊόντα της Μeridian θα είναι συμβατά με το MQA όπως ο ενισχυτής ακουστικών Prime, τα ενεργά ηχεία της και άλλα.

Μετά από το MQA ποτέ η ψηφιακή μας μουσική δε θα είναι η ίδια. Οι ακροάσεις το απέδειξαν και δε βλέπουμε την ώρα της εφαρμογής του στην αγορά.

B4C7gPfCIAAaC5g.jpg

http://musicischanging.com/

prime-11.jpg

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Auralic Aries @ HES14 Line Magnetic LM-502CA Λάμπα ή τρανζίστορ; »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...