fbpx
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 17:32

Graham Audio VOTU: γίγαντας με BBC χαρίσματα

H Graham Audio είναι μια κλασική βρετανική εταιρία που έχει επίσημη άδεια από το BBC για την παραγωγή των περίφημων μόνιτορ, όπως το LS3/5A και το LS5/9. Στην κορυφή της γκάμας της βρίσκεται το εντυπωσιακό μοντέλο VOTU (Voice Of The Universe-παραπέμπει στο Voice Of The Theater της Altec), ένα ηχείο δαπέδου τριών δρόμων με μεγάλες ικανότητες ηχοκάλυψης και βαθύ χαμηλό.

Έχει σχεδιαστεί κι αυτό από τον Derek Hughes (γιό του ιδρυτή και πρώην σχεδιαστή της Spendor) και αποτελεί έναν συνδυασμό παραδοσιακών τεχνικών του BBC και σύγχρονης σχεδίασης. H ογκώδης καμπίνα κατασκευάζεται από κόντρα πλακέ θαλάσσης.

Έχει thin wall τοιχώματα επάνω, κάτω και στις δύο πλευρές της, με την κατάλληλη απόσβεση ώστε να μην χρωματίζει στις μεσαίες συχνότητες, και μεγάλου πάχους ξύλα στην πρόσοψη και την πλάτη. Η πρόσοψη χωρίζεται σε τρία επίπεδα με γωνίες μεταξύ τους για καλύτερη χρονική ευθυγράμμιση και το φίλτρο περιλαμβάνει πηνία αέρος.

Το σχέδιο περιλαμβάνει δύο γούφερ 10ιντσών και ένα μιντρέιτζ θόλου 3 ιντσών μέσα σε διασπορέα, που προέρχονται από την βρετανική εταιρία Volt Loudspeakers καθώς και ένα τουίτερ υφασμάτινου θόλου της SEAS με διάμετρο 34 χλστ. Τα γούφερ παίζουν μέχρι τα 800Hz, το μιντρέιτζ μέχρι τα 4KHz και η ανηχοϊκή απόκριση βρίσκεται στα 38Hz-18KHz, με ευαισθησία 88dB και ονομαστική αντίσταση 8Ω.

Το ηχείο έχει διαστάσεις 116x37x43 εκ., ζυγίζει 65 κιλά και αντέχει ισχύ μέχρι 1000W. Η λιανική τιμή του είναι 23.500€.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Diapason: Μια Ιταλίδα στο Μαρούσι Origin Live Agile Βραχίονας »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...