fbpx
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 14:19

Vertere Acoustics DG-1: Προσιτό και ξεχωριστό πικάπ

Η βρετανική εταιρία, που είναι γνωστή για τα πανάκριβα και ριζοσπαστικά πικάπ της, παρουσίασε το πρώτο της προσιτό (3.300 ευρώ) και πραγματικά plug’n’play πικάπ με τον κωδικό DG-1, που προέρχεται από τις λέξεις Dynamic Groove.

Το νέο μοντέλο της Vertere τιμάει την κλασική high end κατηγορία με πολλές καινοτομίες και μια εξαιρετική ποιότητα κατασκευής,  με επιλογές υλικών και σάντουιτς που θα συζητηθούν έντονα στους κύκλους των βινυλιόφιλων.

Το 24-πολικό, σύγχρονο μοτέρ ελέγχεται από μικροεπεξεργαστή που έχει προέλθει από τη ναυαρχίδα RG-1 Reference και υλοποιείται σε μια σπέσιαλ πλακέτα, που δέχεται μελλοντικές αναβαθμίσεις και θωρακίζεται από χαλκό και ατσάλι. Το πλατό και το pulley κατασκευάζοναι από κράμα μετάλλων, με το πρώτο να φέρει από πάνω επίστρωση PETG για την επαφή με το δίσκο και από κάτω έναν σπέσιαλ δίσκο απόσβεσης από φελλό, νεοπρένιο και νιτρίλιο.

Το σασί κατασκευάζεται από ατσάλι και περιλαμβάνει το μοτέρ και το κύκλωμα οδήγησης, ενώ επάνω από αυτό, ως βάση του πηγαδιού και του βραχίονα, υπάρχει τριπλό σάντουιτς ακρυλικού με απόσβεση ελαστομερούς και σιλικόνης, το οποίο περιλαμβάνει ενδιάμεσο διάφανο τμήμα που μπορεί να φωτιστεί διακριτικά. Το πιο ασυνήθιστο εξάρτημα είναι ο βραχίονας του DG-1, χωρίς σωλήνα αλλά επίπεδος με σύνθετη γεωμετρία, από κράμα αλουμινίου και πολυμερούς, που αντί για καλώδια διαθέτει εύκαμπτη πλακέτα και αντί για κλασικά ρουλεμάν χρησιμοποιεί στριμμένα νήματα από νάυλον  που δεν παρουσιάζουν αντίσταση στην κίνηση και επιφέρουν παραπέρα απόσβεση.

Ο ατσάλινος άξονας, το μπρούτζινο πηγάδι και η επαφή τους μέσω μπάλας από καρβίδιο του Tungsten ολοκληρώνουν την άρτια όσο και καινοτομική εικόνα του νέου, προσιτού πικάπ της Vertere Acoustics.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...