fbpx
Πέμπτη, 09 Μαϊος 2019 00:38

Nokia 8.1 με Android Q Beta στους developers

Η HMD Global κρατάει την υπόσχεσή της για ενημερωμένο software και προσφέρει στους developers τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσουν τις εφαρμογές τους πριν από το επίσημο λανσάρισμα του Android Q

Η HMD Global, αντιπρόσωπος εταιρεία των Nokia κινητών τηλεφώνων, ανακοίνωσε ότι το Android Q Beta είναι πλέον διαθέσιμο στο βραβευμένο Nokia 8.1 μέσω του developer preview προγράμματος των τηλεφώνων της Nokia. Αυτό επιτρέπει στους developers των εφαρμογών να δοκιμάζουν και να βελτιστοποιούν το λογισμικό τους για το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα Android Q. Συμμετέχοντας στο Android developer preview πρόγραμμα, τα τηλέφωνα της Nokia συνεχίζουν να φέρνουν τις τελευταίες καινοτομίες από την Google στους developers και εκπληρώνουν την υπόσχεση της Nokia, η οποία δημιουργεί τηλέφωνα που συνεχίζουν να γίνονται ολοένα και καλύτερα με την πάροδο του χρόνου.

Το developer preview πρόγραμμα των τηλεφώνων της Nokia ήταν πρωτοπόρο καθώς έφερε το Android 9 Pie preview στο Nokia 7 Plus. Τώρα στο δεύτερο έτος του, έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους developers να σχεδιάσουν, να δοκιμάσουν και να τελειοποιήσουν τις εφαρμογές τους στο Android, ώστε να είναι έτοιμες για την πιστοποίηση από το Play Store πριν ξεκινήσει κάθε νέα έκδοση του λογισμικού Android.

 

Το Android Q θα παρέχει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο των δεδομένων τους, όπως για παράδειγμα όταν οι εφαρμογές έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία τους. Το τελευταίο λειτουργικό σύστημα Android θα προσφέρει βελτιωμένες λειτουργίες απορρήτου, όπως περιορισμούς σε εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο και μια ενημερωμένη έκδοση για την καλύτερη προστασία των ευαίσθητων αναγνωριστικών από τις συσκευές.

Οι χρήστες μπορούν να προσβλέπουν στη βελτιωμένη πλοήγηση που βασίζεται σε κινήσεις των χεριών, η οποία εκμεταλλεύεται τις σημερινές μεγάλες οθόνες και ένα νέο «σκούρο» θέμα που πέρα από το να ευχάριστο στο μάτι, θα σας βοηθήσει επίσης να εξοικονομήσετε ενέργεια.

Όπως και με Android 9 Pie developer preview, τα μέλη όχι μόνο θα έχουν πρόσβαση στο λογισμικό Android Q Beta, αλλά μπορούν επίσης να μοιραστούν ιδέες και να συνεργαστούν χρησιμοποιώντας το φόρουμ της κοινότητας. Η ομάδα των προγραμματιστών της HMD Global θα συνεχίσει να προσφέρει feedback μέσω του επίσημου καναλιού, προσφέροντας υποστήριξη σε 16 γλώσσες. Αυτό θα ενσωματωθεί μέσα στο ίδιο το λογισμικό και, μόλις υποβληθεί, τα θέματα μπορούν να αναθεωρηθούν και να διορθωθούν πολύ γρήγορα.

Το πρόγραμμα θα προσφέρει ανεκτίμητο feedback για δεδομένα και ανάλυση σφαλμάτων από μια ευρεία γεωγραφική βάση χρηστών και πολιτιστική ποικιλομορφία, βοηθώντας την Google να βελτιώσει την λογισμικό του λειτουργικού συστήματος Android Q που θα δοθεί τελικά στους χρήστες.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...