fbpx
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 17:38

Magico M2: Ηχείο για λίγους

Η Magico δεν είναι μια εταιρία για τον κοινό χαιφιντελά και σίγουρα τα 36.000 ευρώ που χρειάζεται κάποιος για να αποκτήσει τα νέα ηχεία δαπέδου M2 δεν είναι λίγα.

Όσοι αποζητούν ένα ultra high-end ηχείο και έχουν δει τα μοντέλα M3 και M6 θα βρούν στο «δυάρι» μια πιο «οικονομική» και μαζεμένη λύση. Έχει καμπίνα 0,4 ιντσών από πολλαπλές στρώσεις ανθρακονήματος που έχουν πολύ καλό λόγο ακαμψίας-βάρους.

Εσωτερικά και εξωτερικά η καμπίνα είναι καμπυλωτές μειώνοντας στάσιμα και περιθλάσεις αντίστοιχα. Για μεγαλύτερη ακαμψία εσωτερικά υπάρχουν δεσίματα με έναν ειδικό σκελετό που πιάνει στις δύο άκρες (μπρος-πίσω) του ηχείου.

Το τουίτερ των 28χλστ. είναι από βηρρύλιο και έχει επίστρωση διαμάντιού.

Η Magico είναι η πρώτη εταιρία που βάζει το γραφένιο* στο παιχνίδι του ήχου. Το μιντ και τα γούφερ των 6 ιντσών και 7 ιντσών αντίστοιχα έχούνε κώνο από αυτό το υλικο, που η εταιρία ονομάζει «Multi-Wall carbon XG Nanographene». Το μιντ έχει πηνίο από τιτάνιο, δύο πανίσχυρους μαγνήτες νεοδυμίου από πίσω και εσωκλείεται σε έναν θάλαμο από πολυμερές για να απομονωθεί από τα επιβλητικά μπάσα κύματα στο εσωτερικό της καμπίνας.

Φέρει δύο γούφερ κατακόρυφα  ευθυγραμμισμένα . Η μειωμένη παραμόρφωση και χρονική ακρίβεια που παρουσιάζουν έγιναν χάρη στην μέθοδο των πεπερασμένων στοιχείων.Τα τέσσερα μεγάφωνα καταλήγουν στο «Elliptical Symmetry» κροσόβερ της Magico. Έχει ευαισθησία στα 88dB, 4Ω εμπέδησης και ζυγίζει σχεδόν 75 κιλά.

Με ένα έξτρα κόστος 7.600$ έχουμε και τις βάσεις MPOD 3-Pt της εταιρίας. Αναμένονται το πρώτο τέταρτο του 19’.

*Το γραφένιο είναι ένα απομονωμένο ατομικό επίπεδο (φύλλο) γραφίτη και είναι ένα σχετικά καινούργιο υλικό. Έχει φοβερή ακαμψία και αντοχή, είναι γνωστό ως το ισχυρότερο υλικό και αναμένεται να κυριαρχήσει στο μέλλον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Dual CS 460 τώρα με phono stage Samsung The Frame: Κλασικοί πίνακες »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...