fbpx
Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 16:41

Ortofon SPU Century: 100 χρόνια ομορφιάς

Στα πλαίσια του εορτασμού των εκατό χρόνων της, η Ortofon δεν παρέλειψε να τιμήσει το θρυλικό μοντέλο SPU, που ξεκίνησε να παράγεται το 1958 στις απαρχές της στερεοφωνικής αναπαραγωγής. Η SPU είναι κεφαλή κινητού πηνίου ενωμένη με το κέλυφος, που απευθύνεται σε βραχίονες με στάνταρντ αποσπώμενο κέλυφος.

Στη γκάμα της εταιρίας υπάρχουν δέκα εκδόσεις της εν λόγω κεφαλής και το μοντέλο Century τίθεται επικεφαλής, ως η καλύτερη SPU που έχει ποτέ κατασκευαστεί! Η κεφαλή διατηρεί τη βασική δομή του μαγνητικού μοτέρ όπως η original, όμως διαθέτει εξελιγμένες τεχνικές κατασκευής και σύγχρονα υλικά στα σημεία.

Το σώμα χρησιμοποιεί αλουμίνιο κατασκευασμένο με λέιζερ (SLM), που παρέχει απόλυτο έλεγχο της πυκνότητας του υλικού και, άρα, της εσωτερικής του απόσβεσης, ενώ η μαύρη εξωτερική επικάλυψη στο επάνω μέρος είναι με ειδικά κατεργασμένο άνθρακα (Diamond like Carbon). Το κάτω μέρος περιλαμβάνει σταθεροποιημένο, μασίφ ξύλο, περιποιημένο με πολυμερή υλικά, με τη καμπύλη γραμμή ανάμεσα σε αυτό και το επάνω μέρος να παραπέμπει σε μουσικά όργανα.

Η SPU Century διαθέτει διαμάντι τύπου Nude Shibata και αλουμινένιο στέλεχος, με πηνία φωνής από επάργυρο χαλκό 5Ν. Ζυγίζει 32 γρ., θέλει βάρος ανάγνωσης 4 γρ., έχει χαμηλή ενδοτικότητα 8cu και αποδίδει 0,2mV με εσωτερική αντίσταση 2Ω.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Focal Elegia: Κλειστά ακουστικά Devialet Phantom Reactor: Στα 900 ευρώ »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...