fbpx
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 13:43

Murasakino Sumile MC: Άφιξη κεφαλής

Οι Ιάπωνες το έχουν όταν το θέμα λέγεται λεπτοδουλειά και ακρίβεια, άλλωστε φημίζονται για αυτό.

Πόσο μάλλον όταν η αποστολή τους είναι να κατασκευάσουν κεφαλές για πικάπ. Οι καλύτερες κεφαλές μας έρχονται από αυτή τη χώρα, που διαθέτει ταλαντούχους τεχνίτες με υπομονή και στοχοπροσήλωση σε ότι φτιάχνουν. Ένα τέτοιο έργο, σκέτο αριστούργημα, παράγει η Murasakino.

Ακόμη και το κουτί μέσα στο οποίο φθάνει η κεφαλή κινητού πηνίου Murasakino Sumile MC είναι εντυπωσιακό, ώστε να σε προδιαθέτει στα όσα θα ακολουθήσουν.

Ο σχεδιαστής της Sumile MC είναι ο κύριος Daisuke Asai που έχει εμπειρία από τις συνεργασίες του με τις Denon Lab και AirTight.
Η κεφαλή Sumile MC είναι κινητού πηνίου με πολύ χαμηλή εσωτερική αντίσταση, μόλις 1,2 Ω, αφού τα πηνία της είναι λίγων στροφών (περιέλυξης).

Χαμηλή αντίσταση σημαίνει και χαμηλή στάθμη στην έξοδο και επομένως ανάγκη για phono stage με ικανό κέρδος. Παρόλο αυτά η έξοδος της κεφαλής είναι 0,35 mV που σημαίνει ότι μπορεί να υποστηριχθεί από τα περισσότερα phono stage της αγοράς.

Η κεφαλή χρησιμοποιεί αρκετό ατσάλι ειδικά για την στήριξη της γεννήτριά της, ενώ το σώμα της είναι από αλουμίνιο. Οι μαγνήτες από νεοδύμιο, το στέλεχος από βόριο και η ακίδα από διαμάντι.

H τιμή της κοντά στα 8.000 ευρώ.

Η αντιπροσωπία της Murasakino είναι η Aphrodite's Vision και την κεφαλή μπορείται να την ακούσετε στο Melody Club Audio στο Μαρούσι (Λεωφ. Κηφισίας 62)


Τα στοιχεία της κεφαλής είναι:

Απόκριση συχνοτήτων: 10-50.000 Hz
Στάθμη εξόδου: 0,35mV / 1ΚHz
Εσωτερική αντίσταση: 1,2Ω
Βάρος ανάγνωσης: 1,9gr -2,1gr
Bάρος κεφαλής: 14,5 gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Torus Power PB 10: Προσέχει το ρεύμα μας Grado White ακουστικά »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...