fbpx
Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2018 16:57

H Cabasse στην Αvart

Από την ΑVΑRT λάβαμε το παρακάτω δελτίο Τύπου

Σε συνεργασία και κατόπιν σύναψης συμφωνίας με την Projecting & Sounding ART, τον κύριο αντιπρόσωπο της Cabasse για την Ελλάδα, η AVART αναλαμβάνει την αποκλειστική αντιπροσωπεία της Hi-Fi & high-end οικογένειας του Γαλλικού οίκου, σε ότι αφορά τα καταναλωτικά ηχεία των κατηγοριών floorstanding και bookshelf.


Λίγα λόγια για την Cabasse 

Ο Γαλλικός οίκος Cabasse  γεννήθηκε το 1950 από την παθιασμένη αναζήτηση του Georges Cabasse για την αναπαραγωγή αχρωμάτιστου, φυσικού ήχου, χωρίς αλλοιώσεις. Με παρονομαστές την επίμονη έρευνα και την επιθυμία της διαρκούς καινοτομίας, ο Cabasse  εφηύρε τις μονάδες ομοαξονικής σχεδίασης.

Ένας από τους αρχαιότερους κατασκευαστές ηχείων της Γαλλίας, η Cabasse  είναι γνωστή για τα πολύ υψηλά στάνταρτ ποιότητας, καθώς και για τα ονόματα των ηχείων της που σχετίζονται άμεσα με τη θάλασσα και τα νησιά (βλ. L’ Ocean, Iroise, Egea, Santorin κ.α.).

Το κύριο μέρος της φήμης της εταιρίας κατά τη δεκαετία του ’80 προερχόταν από τα επαγγελματικά ενεργά ηχεία της που χρησιμοποιήθηκαν σε πολλά στούντιο παραγωγής καθώς και από τις κυψελωτές μονάδες της, οι οποίες μπορούσαν να επιτύχουν υψηλή στάθμη με πολύ χαμηλή παραμόρφωση,

Τη δεκαετία του ’90, η Cabasse  μπήκε δυναμικά στο σχεδιασμό ομοαξονικών μονάδων, με σκοπό τη δραστική μείωση της κατευθυντικότητας, μέσω της σφαιρικής εκπομπής των ηχητικών κυμάτων. Κατέληξε έτσι στη σχεδιαστική αρχή SCS (Spatially Coherent System), η πρώτη μονάδα της οποίας, ήταν τριών δρόμων με εύρος 200 – 20.000Hz και εξαιρετικά κοντινή απόκριση εντός και εκτός άξονα, έως και στις 30 μοίρες.

Σήμερα, οι εξαιρετικές ομοαξονικές μονάδες της Cabasse συνδυάζονται με πανέμορφες, μοναδικής σχεδίασης και αισθητικής καμπίνες, είτε από ξύλο ή και από ενιαίο κομμάτι μετάλλου σε σφαιρικό σχήμα, οι οποίες καλύπτονται με άριστα φινιρισμένα βερνίκια υψηλής ποιότητας.

Η σημειακή προέλευση των πλέον κρίσιμων συχνοτήτων της μουσικής αναπαραγωγής – των υψηλών και μεσαίων – ολοκληρώνει το σύνολο της μοναδικότητας των ηχείων της Cabasse, προσφέροντας στον ακροατή την απόλαυση ομοιογενούς, κρυστάλλινα καθαρού και «ξεκούραστου» ήχου, σε αντίθεση με τα απλά ηχεία συμβατικής σχεδίασης, που ενοχλούν τον ευαίσθητο ανθρώπινο εγκέφαλο με τις ανεξάρτητα τοποθετημένες μονάδες για κάθε περιοχή συχνοτήτων.

 

Kαλή επιτυχία

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...