fbpx
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 16:30

Ανανεωμένες Dynavector

Η φημισμένη high-end κεφαλή Karat 17D3 της ιαπωνικής Dynavector πέρασε σε νέα έκδοση που θα είναι διαθέσιμη από τα τέλη Αυγούστου, με τιμή λίγο κάτω των 2.000€.

Η νέα κεφαλή ονομάζεται Karat 17DX και συνεχίζει την ένδοξη ιστορία ενός μοντέλου που ξεκίνησε το 1981, βασισμένο σε μια καινοτόμα σχεδίαση κατά των κραδασμών που προήλθε από εφαρμογή της θεωρίας διασποράς της διάδοσης κυμάτων. Το ξεχωριστό στοιχείο με την «17άρα» ήταν πάντα το κοντό, 1,7χλστ. στέλεχος από διαμάντι, που υπερείχε στην αναπαραγωγή των υψηλών συχνοτήτων.

Η νέα έκδοση δεν αλλάζει το κλασικό σχέδιο του σώματος, χρησιμοποιεί όμως μπρούτζο αντί για συνθετική ρητίνη, με την αυξημένη ακαμψία να οδηγεί σε ακόμη καλύτερα χαρακτηριστικά ανάλυσης. Αλλαγές υπάρχουν και στο μοτέρ, με «απόσβεση μαγνητικής ροής» που περιορίζει τις επιδράσεις των διακυμάνσεων της μαγνητικής ροής στο διάκενο και προσθήκη «μαλακού μαγνήτη» που μειώνει την αντίσταση στο κράμα σπάνιων γαιών που εξοπλίζει την κεφαλή,με σκοπό να εξαλειφθεί κάθε σκληρότητα από τις μεταβατικές που συχνά ταλαιπωρεί τις MC. Η κεφαλή αποδίδει 0,3mV και ζυγίζει 11γρ.

Η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε επίσης την δεύτερη έκδοση της υψηλοέξοδης MC 10X5 MkII, με τιμή κοντά στα 600€. Πρόκειται για ακόμη ένα ιστορικό μοντέλο που ξεκίνησε το 1978 και απέκτησε φήμη ανάμεσα στους μουσικόφιλους.

Η νέα έκδοση αναβαθμίζει την ακίδα, από ελλειπτική σε line contact (Shibata type III) και το στέλεχος είναι πιο σκληρό αλουμίνιο, για καλύτερη επαφή της κεφαλής με το αυλάκι και υψηλότερη ανάλυση. Η κεφαλή έχει μικρή αύξηση της τάσης της στα 2,8mV και της μάζας της στα 7,5γρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Pirelli F1 Bluetooth ηχείο Sony σειρά Master με Netflix Calibrated Mode »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...