fbpx
Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018 17:44

The Wand, ένας βραχίονας-επανάσταση

H Design Build Listen (DBL) είναι μια σχετικά νέα εταιρία από τη Νέα Ζηλανδία που παράγει τον μοναδικής σχεδίασης βραχίονα Wand, ενώ έχει σχεδόν έτοιμο για παραγωγή το πρώτο της, ομώνυνο πικάπ με απόσβεση ανάρτησης, με τα προϊόντα της να είναι πλέον διαθέσιμα στην Ευρώπη. Ο βραχίονας αυτός έχει σωλήνα με αντισυμβατικό σχήμα, μεγάλης διαμέτρου με έντονες γωνίες, κατασκευασμένο από ανθρακονήματα χωρίς κλασικό κέλυφος για την κεφαλή.

Η εταιρία αναφέρει πως είναι τέσσερις φορές πιο άκαμπτος από τους συμβατικούς, χωρίς να είναι πιο βαρύς (12,5 γραμμάρια ενεργό βάρος για την 9ιντση έκδοση και συνολική μάζα 500 γρ., όπως ένας SME3009). Εξάλλου, το σημείο περιστροφής του είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να ελαχιστοποιεί τις αποστάσεις των επιμέρους εξαρτημάτων (π.χ αντίβαρο) από αυτό, για μείωση των κραδασμών.

Ακολουθεί την αρχή των unipivot, αλλά χρησιμοποεί τρία ρουλεμάν για να το υλοποιήσει. Παράγεται σε τρία μήκη με ονόματα Classic, Plus και Master (9,5, 10,3 και 12 ίντσες),  με τον 9,5ιντσο να μπορεί να αντικαταστήσει απευθείας έναν Rega, ενώ η εταιρία παράγει βάσεις προσαρμογής και για άλλα πρότυπα (SME, Thorens, Lenco, Linn). Το πικάπ Wand εξοπλίζεται με ασυνήθιστα μεγάλης διαμέτρου πλατό 36 εκ. που είναι τετραπλό σάντουιτς υλικών, φέρει σασί από κόντρα πλακέ θαλάσσης με κατάλληλη εσωτερική δομή και ανάρτηση τριών σημείων, οδηγείται δε από DC μοτέρ με ηλεκτρονική ρύθμιση στροφών.

Η μάζα του φθάνει τα 11 κιλά, διαθέτει καπάκι για τη σκόνη και μπορεί να δεχθεί και τα τρία μοντέλα βραχιόνων Wand. Η DBL χρεώνει πολύ λογικές τιμές για τα καινοτόμα προϊόντα της, έτσι οι βραχίονες κινούνται κάτω των 1.000 ευρώ και θα ταράξουν τον καταξιωμένο ανταγωνισμό με την άφιξή τους στις αγορές της Ευρώπης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Jelco στην Kosmas Hi-Fi Pirelli F1 Bluetooth ηχείο »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...