fbpx
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 16:45

Muraudio SP1: Το πρώτο «μικρό» της Muraudio

Μικρό τρόπος του λέγειν, καθώς το νέο ηχείο βάσης της καναδικής Muraudio με τον κωδικό SP1, μετράει διαστάσεις  147x42,3x36,8 εκ. ΥΠΒ (μαζί με τη βάση του) και ζυγίζει 45 κιλά, κοστίζει δε λίγο κάτω από τα 15.000$.

Είναι όμως το πρώτο ηχείο βάσης που παράγει, μετά τα περίφημα μοντέλα δαπέδου Domain Omni, με τα παντοκατευθυντικά ηλεκτροστατικά μεγάφωνα που εκμπέμπουν σε γωνία 360˚. Το ηχείο θα είναι διαθέσιμο από το ερχόμενο καλοκαίρι ενώ στα πρώτα 20 ζευγάρια που θα πουληθούν, δίνεται έκπτωση 20%.

Το SP1 έχει πιο εύκολα χαρακτηριστικά οδήγησης από τα μεγαλύτερα μοντέλα, χάρη στην μεγαλύτερη ευαισθησία (86 αντί 82dB) και τα μικρότερα γούφερ των 6,5 ιντσών. Το ηχείο είναι φυσικά ασυνήθιστο, με ηλεκτροστατική μεμβράνη ελεγχόμενης διασποράς, που είναι καμπυλωμένη οριζόντια (διασπορά 120˚) και κατακόρυφα (διασπορά μόλις 16˚), με συνολική επιφάνεια 1.650 τ.εκ.

Το μεγάφωνο αυτό λειτουργεί ως δίπολο (ανοιχτή η καμπίνα πίσω του) και αναπαράγει φάσμα από τα 750Hz, με φίλτρο 2ης τάξης. Τα γούφερ είναι custom, με διαφράγματα αλουμινίου και καταλαβάνουν ανά δύο θαλάμους εκατέρωθεν της μεμβράνης, εκπέμπουν δε «αλλήθωρα» και φόρτιζονται από σφραγισμένη καμπίνα,  φθάνοντας ανηχοϊκά τα 45Hz.

Η έντονα καμπυλωμένη καμπίνα κατασκευάζεται από κόντρα πλακέ θαλάσσης και όλο το ηχείο, μαζί με τη βάση του, δείχνει ως μια προέκταση της εξωτικής αυτής ηλεκτροστατικής υλοποίησης.

Μακάρι να τα γνωρίσουμε κι από κοντά!

 

 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...