fbpx
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 16:43

DAB ραδιόφωνο: Εκπέμπει η ΕΡΤ

Δοκιμάζοντας το σύστημα Solo της Como Audio που μεταξύ άλλων εμπεριέχει και ψηφιακό ραδιοφωνικό δέκτη DAB, σαρώνοντας την μπάντα πιάσαμε 7 σταθμούς.

Όλοι της ΕΡΤ. Πιθανών πρόκειται για πειραματικές εκπομπές αλλά πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη. Ανάμεσα στους DAB σταθμούς είναι ο Κosmos, Era Sport, Trito και τα άλλα ραδιόφωνα της κρατικής υπηρεσίας.


Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς το ψηφιακό ραδιόφωνο, χωρίς θορύβους και πιάνει-δεν-πιάνει. Είναι μια νέα εποχή που θα βάλει… όπως λένε νοικοκυριό στα FM, τα οποία προοδευτικά θα πάψουν. Ίσως θα ακούμε εκεί στο μέλλον μόνο πειρατικούς σταθμούς.


Το ψηφιακό ραδιόφωνο θα απορροφήσει στις μπάντες του όλους τους σταθμούς, ή όσους πάρουν άδεια, που εκπέμπουν τώρα στα FM. Έτσι θα γλυτώσουμε από το βομβαρδισμό των κεραιών τους και… ησυχάσουμε από τα RF. Kάποια στιγμή θα πάψουν τα FM στην Ελλάδα όπως έπαψε και η αναλογική τηλεόραση.


Όλες οι νέες συσκευές που δοκιμάζουμε εδώ στο περιοδικό τα τελευταία χρόνια έχουν ραδιόφωνο DAB, ακόμη και τα car audio των αυτοκινήτων. To DAB θα φέρει πολλές ακόμη υπηρεσίες στο χώρο της ψηφιακής ραδιοφωνικής λήψης. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « JBL Link View: Ηχείο με οθόνη [Video] Onkyo μιλάει Sonos και TX-RZ620 »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...