fbpx
Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 14:33

Pioneer 80 years anniversary: Γιορτή

Έγινε κιόλας 80 ετών η Pioneer, που τόσο έχει σημαδέψει την εξέλιξη του ήχου με τις τεχνολογίες της.

Τον Ιανουάριο του 2018 η Pioneer έχει την 80η επέτειός της και θα το γιορτάσει δυνατά όπως λέει, μάλιστα έχει φτιάξει και ένα website με όλη την ιστορία της που θα ανοίξει στις 18 Ιανουαρίου το 2018. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1938.


Ιδρυτής της Pioneer ήταν ο κύριος Nozomi Matsumoto που έφτιαξε το πρώτο ηλεκτροδυναμικό ηχείο για σπίτι, το 1937. Την επόμενη χρονιά, το 1938, η Pioneer έγινε εταιρία. Το ηχείο του Nozomi Matsumoto έμεινε στην ιστορία ως το μοντέλο Α-8. Στην αρχή η εταιρία ονομαζόταν Fukuin Shokai Denki Seisakusho και το τελικό όνομα Pioneer, που είναι και το τρέχον της εταιρίας, βγήκε το 1961.


Κοιτάζοντας πίσω την Pioneer δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει τα πικάπ, τους ενισχυτές της, τα κασετόφωνα, τα DVD player, του ενισχυτές AV, τα συστήματα DJ, τις Kuro τηλεοράσεις, το car audio και τα τόσα άλλα που παρήγαγε. Σήμερα η εταιρία δεν είναι η ίδια. Έχει σταματήσει τις Kuro, το audio κομμάτι της το έχει η Onkyo (και η Gibson), τα συστήματα DJ τα έχει αναλάβει Τρίτη εταιρία, ενώ έχει κρατήσει μόνο το car audio.


Xρόνια πολλά στην Pioneer, μια εταιρία σταθμό, για την οποία θα ακούσουμε πολλά μέσα στο 2018.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...