fbpx
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 12:41

Deladap Rejazzed Πικάπ by Pro-Ject [Video]

Οι Deladap είναι ένα συγκρότημα με έδρα την Πράγα. Σχηματίστηκαν πριν δέκα χρόνια, κυκλοφορούν τους δίσκους τους στην δική τους εταιρεία.

Επί της ουσίας πρόκειται για μια μουσική κολεκτίβα με κεντρικά πρόσωπα έναν συνθέτη και δύο τραγουδίστριες οι οποίοι συνεργάζονται κατά περίπτωση με όσους και όποιους άλλους μουσικούς είναι απαραίτητο.

Επιφανειακά ή και τυπικά οι Dela Dap είναι jazz γκρουπ αλλά στην πράξη προσεγγίζουν ακομπλεξάριστα την jazz ως στιλιστική αναφορά μάλλον παρά σαν ιδίωμα με τους δικούς του κώδικες. Χρησιμοποιούν δηλαδή στοιχεία swing, Dixie, λίγη cool συνδυάζοντας τα με πολλά άλλα που μόνον jazz δεν είναι, latin, soul, ακόμα και funk. Δεν υποκρίνονται ότι είναι «αυθεντικοί» ούτε ότι κάνουν «υψηλή τέχνη», να διασκεδάσουν τον κόσμο θέλουν και το πετυχαίνουν στο ακέραιο.

Καλές και αισθησιακές όσο χρειάζεται φωνές, άψογο αλλά και κεφάτο παίξιμο έστω και αν τα σόλο λάμπουν διά της απουσίας τους, τραγούδια γραμμένα σωστά αλλά όχι και μηχανικά, πειθοντάς σε ότι έχουν λόγο ύπαρξης...

Με περίσσεια καλού γούστου και όχι λίγη έμπνευση οι Dela Tap αποδεικνύουν ότι μπορείς να σέβεσαι και να τιμάς το πνεύμα – μα και το ήθος – της μεγάλης παράδοσης της jazz, δίχως να τηρείς κατά γράμμα ή και κάποτε αδιαφορώντας για το τυπικό και τους κανόνες της.

Με την ευκαιρία του νέου του άλμπουμ Bring it On σε βινύλιο, κυκλοφορούν και πικάπ από την Pro-Ject με γραφικά εμπνευσμενα από το ίδιο το γκρουπ. Το πικάπ ονομάζεται Deladap Rejazzed.

Δείτε το αποκλειστικό μας βίντεο από την ανακοίνωση του πικάπ.

 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...