fbpx
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 14:20

Teenage Engineering: O ήχος του Carlsson είναι εδώ!

H Audio Soul Ultra αυξάνει με την Teenage Engineering τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει στα νότια προάστια και όχι μόνο.

Η Teenage Engineering ασχολείται με τον δικτυακό και mutltiroom ήχο παράγοντας μοντέλα που έχουν τον κλασικό ήχο της “Carlsson”. Όπως για παράδειγμα το ηχείο OD-11 που παίζει ασύρματα μουσική από οποιαδήποτε πηγή. Από Spotify έως AirPlay και από πικάπ μέχρι μουσικό όργανο.


Το ηχείο, ως ηχείο, δεν είναι καινούρια σχεδίαση αφού βασίζεται στο OD-11 που είχε κυκλοφορήσει το 1974. Μια σχεδίαση του Σουηδού Stig Carlsson που είναι θρύλος στον ήχο για τις σχεδιάσεις των ηχείων του. Έτσι και το νέο OD-11 πατάει στα σχέδια του Carlsson που το 1974 δημιούργησε τον OD-11 που ονομάστηκε και κύβος. Ένα ηχείο σε μορφή κύβου, με ένα γούφερ και ένα τουίτερ.

Το ηχείο πέτυχε διότι μπορούσε να τοποθετηθεί παντού μέσα στο χώρο, ακόμη και να κρεμαστεί σε τοίχο ή να αναρτηθεί στην οροφή. Ήταν ένα πραγματικό φαινόμενο με αποτέλεσμα από το 1974-1978 ο Stig Carlsson να πουλήσει δεκάδες χιλιάδες τέτοια ηχεία.


Τώρα η Teenage Engineering ξανακυκλοφορεί το ηχείο OD-11 του Stig Carlsson, κάνοντας το ενεργό και τοποθετώντας του δικτυακές δυνατότητες.
Μάλλον για success πωλήσεων πάει να γίνει και αυτό.


Η Audio Soul Ultra αναζητούσε για μήνες μια τέτοια λύση και… η ερευνά της την οδήγησε στην Teenage Engineering όπου ανέλαβε την αντιπροσωπία της για την Ελλάδα.


Ήδη τα πρώτα δείγματα του OD-11 βρίσκονται στην Γλυφάδα για ακροάσεις, ενώ στην συνέχεια θα μεταβούν στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel για να εκτεθούν στους τυχερούς επισκέπτες της έκθεσης hxos eikona show.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « HES 2017: Audio Soul Ultra HES 2017: Solid Foundation »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...