fbpx
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 14:36

Teac SD-500HR: «Κασετόφωνο 2018» για DSD

Καιρός ήταν να το πράξει η Teac. Αυτή τη φορά δεν παρουσίασε κάποιο DAC ή κάποιο ρολόι συγχρονισμού.

Η Τeac παρουσίασε το SD-500HR έναν ψηφιακό εγγραφέα που μπορεί να καταγράψει μουσική σε υψηλή ανάλυση, δηλαδή σε DSD 5.6 MHz ή PCM 192ΚHz/24bit, ώστε να φτιάξουμε τα δικά μας αρχεία. Η αποθήκευση γίνεται σε κάρτες-μνήμης SD που είναι εύκολο να τις διαχειριστούμε. Τα αρχεία στην συνέχεια είναι εύκολο να εισαχθούν σε υπολογιστή και με το λογισμικό TEAC Hi-Res Editor (έκδοση σε Windows / Mac) να κόψουμε και να ράψουμε.


Ο σχεδιασμός της συσκευής είναι dual mono, που επεξεργάζεται εντελώς ξεχωριστά τα σήματα του αριστερού και δεξιού καναλιού, ενώ πραγματοποιεί καθαρή επεξεργασία σήματος που καταστέλλει θορύβους και παραμορφώσεις. Υπάρχει υψηλής ακρίβειας ταλαντωτής κρυστάλλου σε «καμπίνα» για τη θερμοκρασία, βύσμα WORD IN ώστε να μπορεί κανείς να εισάγει σήματα από κάποιο πιο ακριβές εξωτερικό ρολόι.


Κατά τα άλλα έχουμε βύσματα XLR (balanced) και RCA ως αναλογικές εισόδους, οι ψηφιακές είναι μια ομοαξονική (S/PDIF) και μια AES/EBU σε BNC, ενώ είναι δυνατή η σύνδεση με επαγγελματικό εξοπλισμό ήχου.


Ο SD-500HR μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ανεξάρτητος μετατροπέας DAC αλλά και A-to-D. Καιρός να φτιάξουμε τα βινύλια μας σε DSD.


To καλό είναι ότι η Teac θα κυκλοφορήσει την συσκευή μέσα από το consumer δίκτυο της και ότι η τιμή της θα είναι κάτω από χίλια ευρώ.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...