fbpx
Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 16:33

Sony Aibo: Το τετράποδο της Sony επιστρέφει

Ανέστησε η Sony τον ρομποτικό σκύλο της Aibo, που τον είχαμε δοκιμάσει στις αρχές του αιώνα μας για το περιοδικό Cyber Week.

Μετά η Sony τον έπαψε από την κυκλοφορία, όπως και την «χορευτική» μπάλα –bluetooth ηχείο- Rolly που την είχαμε δοκιμάσει εδώ:

 για όσους το θυμούνται.

Τώρα η Sony αναστήνει τον Aibo και τον κάνει πιο έξυπνο από ποτέ. Ο Aibo είναι ένα ρομπότ που αναπτύχθηκε με στόχο να γίνει «συσκευή» χαράς και αγάπης, να «ζει» και να μεγαλώνει μαζί… με τον (ή τους) ιδιοκτήτες του.


Ο νέος Aibo είναι πιο όμορφος σε εμφάνιση από τον προηγούμενο, τα μάτια προσελκύουν το βλέμμα, έχει δυναμικές αντιδράσεις και χαρίζει πολύ παιχνίδι. Τα μάτια του είναι κινούμενα οθόνες OLED, έχει πιο πραγματικούς ήχους, και κουνάει αυτιά, ουρά και σώμα. Συνολικά υπάρχουν 22 άξονες ελευθερίας. Ακούει τον ιδιοκτήτη του, αφού έχει τεχνολογίες αναγνώρισης και επεξεργασίας φωνής.

Επίσης φέρει φωτογραφικές μηχανές για την καταγραφή του χώρου που κινείται, ώστε να τον γνωρίζει πολύ καλά. Είναι εξοπλισμένος με τεχνολογία AI (τεχνητή νοημοσύνη) που σταδιακά μαθαίνει τον Aibo να γίνεται πιο φιλικός και πιο δικός μας. Έχει Wi-Fi, τέσσερα μικρόφωνα για να ακούει εντολές, πλήθος αισθητήρων, δέχεται κάρτα SIM (αφού είναι 4G), και έχει μεγάφωνα για να παίζουν μουσική ή να μας «λέει» πληροφορίες. Ακόμη έχει τετραπύρηνο επεξεργαστή 64bit, θα υπάρχει εφαρμογή προγραμματισμού του, περιφερειακά (παιχνίδια) και άλλα έξτρα.


Η τιμή του στην Ιαπωνία, που θα κυκλοφορήσει το 2018, θα είναι 1.500 ευρώ περίπου. Ήδη οι προαναγγελίες άρχισαν.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...