fbpx
Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 18:30

LG Display symposium in Munich: OLED Day

Στο Μόναχο η LG Display, η εταιρία της LG που κατασκευάζει πάνελ για κινητά και τηλεοράσεις, συγκέντρωσε όλους τους δημοσιογράφους και τους ειδικούς του χώρου για να τους ανακοινώσει ότι σκοπεύει να επεκταθεί περισσότερο στην OLED αγορά τηλεοράσεων της Ευρώπης.


Εκτός από την LG τηλεοράσεις OLED κυκλοφορούν πια πολλοί κατασκευαστές τηλεοράσεων και όλοι αυτοί αγοράζουν πάνελ από την LG Display. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει περισσότερο την παραγωγή πάνελ OLED και μάλιστα για πολύ μεγαλύτερες σε οθόνη και premium τηλεοράσεις. Στο συμπόσιο έλαβαν μέρος, εκτός από την LG, και οι άλλοι κατασκευαστές OLED τηλεοράσεων όπως οι Loewe, Bang & Olufsen, Philips, Grundig, Metz, Panasonic και Toshiba.

Το συμπέρασμα ήταν ότι η Ευρώπη αποδέχεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αγορά τις νέες τεχνολογίες, ειδικά στις τηλεοράσεις οι premium τηλεοράσεις όπως UHD, HDR και WCG είναι το 76% της συνολικής αγοράς.


Η LG Display ξεκίνησε το κύμα με τις OLED τηλεοράσεις το 2013 με αποτέλεσμα να αλλάξει από τότε όλη η αγορά. Σήμερα υπάρχουν 13 κατασκευαστές OLED τηλεοράσεων, ενώ όλα αυτά τα χρόνια το μερίδιο αγοράς των OLED έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με τις LCD. Aυτή η τάση θα μεγαλώσει περισσότερο τα επόμενα χρόνια.


Παράλληλα η τεχνολογία OLED επιτρέπει στους κατασκευαστές να σχεδιάσουν υπέροχες τηλεοράσεις όπως είναι η Wallpaper OLED TV της LG, να παράγει ήχο η τηλεόραση Crystal Sound OLED (CSO) όπως της Sony, να έχουμε εικόνα εμπρός και πίσω σε μια οθόνη dual-sided αλλά και εύκαμπτες ή εξαιρετικά κυρτές κατασκευές.


Η LG Display από 1,7 εκατομμύρια που έφτιαξε για το 2017, θα αυξήσει του χρόνου την παραγωγή της στα 2,5 εκατομμύρια. Παράλληλα προχωρά σε επένδυση 7 δισ. δολαρίων για να παράξει ακόμη οθόνη OLED για αυτοκίνητα και άλλες εφαρμογές.


To σίγουρο είναι ότι οι OLED τηλεοράσεις έχουν καθιερωθεί στην συνείδηση του καταναλωτή και η διείσδυση τους στην αγορά θα είναι πιο αυξητική τα επόμενα χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Audeze LCD-MX4: Τα νέα κορυφαία με 1,5 Τesla Epson EH-LS100: ΤV Killer [Video] »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...