fbpx
Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 14:09

Tannoy Legacy Eaton: Old speakers are back

Καλά τα γράφουμε στην τελευταία σελίδα του ήχου που κυκλοφορεί.

Οι επιστροφές θρύλων συνεχίζονται. Ιστορικά ηχεία ξανα-κατασκευάζονται και κυκλoφορούν. Το έκανε η JBL, η Klipsch, η PAM, η Yamaha… το κάνει τώρα και η Tannoy. Τελικά δεν επέστρεψε μόνο το βινύλιο, αλλά και τα… παλιά ηχεία.


H Τannoy ξανακυκλοφορεί την θρυλική της σειρά Eaton που κυριαρχούσε με τα μόνιτορ της την δεκαετία του ’70, με τη βοήθεια του οποίου είχαν γίνει πολλές ηχογραφήσεις την εποχή εκείνη. Βασικό της μοντέλο της Legacy Series της Tannoy είναι το Eaton, ένα ηχείο βάση με ομοκεντρικό μεγάφωνο δέκα ιντσών.

Η Τannoy ονομάζει το νέο Eaton κλώνο του παλιού μοντέλο, χρησιμοποιώντας νέα υλικά αλλά διατηρώντας την ίδια ηχητική συμπεριφορά. Κάθε καμπίνα είναι χειροποίητη και φτιαγμένη στο εργοστάσιο της Tannoy στη Σκωτία, από υψηλής πυκνότητας υλικό και έχει στη βάση της ελαστικό πάχους 12 εκατοστών για σταθερότητα.


Το 10 ιντσών ομοκεντρικό μεγάφωνο του Eaton έχει απίστευτα δυναμικά και καθόλου χρωματισμούς, ενώ αντέχει ισχύ έως και 400W. To Εaton έχει ξεχωριστούς κλάδους για τις υψηλές και χαμηλές συχνότητες, υπάρχει στη πρόσοψη μια επίχρυση επιφάνεια για ρυθμίσεις LF και HF, ενώ οι ακροδέκτες στο πίσω μέρος πέντε και είναι της WBT.


Πρόκειται για ηχείο 89dB, 8Ω με βάρος 20 κιλά. Η τιμή του λίγο υψηλότερη από 5.000 ευρώ.

Εκτός από το Eaton η Tannoy, κυκλοφορεί ακόμη, τα θρυλικά Arden και Cheviot.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...