fbpx
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 10:51

IK Multimedia iLoud Micro Monitor

Εκτός από τους ισχυρισμούς για γραμμική απόκριση και χαμηλούς χρωματισμούς, τα iLoud Micro Monitor είναι τα μικρότερα ενεργά ηχεία στον κόσμο.

Αυτό τουλάχιστον δηλώνει η IK Multimedia που τα κατασκευάζει, ενώ οι διαστάσεις τους είναι μόλις 180x135x90mm. Επίσης είναι τα ελαφρύτερα monitor στον κόσμο με βάρος που δεν ξεπερνά τα 1,7kg και για τα δύο ηχεία. Ο ενσωματωμένος ενισχυτής τάξης Δ έχει ισχύ 50WRMS, ενώ τα ηχεία είναι ο διάδοχος των πολύ επιτυχημένων iLoud monitor. 

Παρά το λιλιπούτειο τους μέγεθος, τα ηχεία κατεβαίνουν στα 55Hz (-3dB), στοιχείο ιδιαίτερα εντυπωσιακό εάν αναλογιστούμε ότι το γούφερ τους είναι μόλις τριών ιντσών. Αυτό συμπληρώνεται από ένα τουίτερ μεταξωτού θόλου 3/4 της ίντσας, ενώ η καμπίνα είναι σαν γλυπτό, με έντονες καμπύλες για να μην υπάρχουν εσωτερικά στάσιμα και χρωματισμοί. 

Για να μπορεί το ηχείο να έχει γραμμική απόδοση η εταιρεία υιοθετεί ένα 56-bit DSP που ισοσταθμίζει την απόκριση συχνότητας αλλά και προστατεύει τις μονάδες από υπερφόρτωση, ενώ το μικροσκοπικό μόνιτορ μπορεί να δώσει 107dB σε απόσταση μισού μέτρου. Το ηχείο μπορεί να συνδεθεί ενσύρματα αναλογικά και ψηφιακά, αλλά και ασύρματα μέσω bluetooth.

Τα ηλεκτρονικά είναι ενσωματωμένα στο αριστερό ηχείο (master) , ενώ το δεξί είναι ουσιαστικά slave, συνδεόμενο με το δεξί με ειδικό καλώδιο. Επιπλέον το τροφοδοτικό του αριστερού ηχείου είναι εξωτερικό. Η τιμή των iLoud Micro Monitor είναι 299 ευρώ και ήδη διατίθενται στην ελληνική αγορά. 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Master & Dynamic limited edition MW60 AirPlay 2: Το περιμέναμε από καιρό »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...