fbpx
Τρίτη, 23 Μαϊος 2017 14:00

Samsung to launch 'stretchable' display at SID 2017

H Samsung ετοιμάζεται να λανσάρει την πρώτη οθόνη που μπορεί να "τεντώσει"

Μια οθόνη που θα χρησιμοποιείται στις συσκευές του Internet of Things αλλά και σε έξυπνες συσκευές για το έξυπνο σπίτι του αύριο. Εύκαμπτες οθόνες έχουμε ξαναδεί, από τις οθόνες OLED στα κινητά Flex της LG, έως τις μεγάλες εύκαμπτες οθόνες που η LG παρουσίασε στην έκθεση ISE2017. 

Αυτή τη φορά όμως η Samsung προχωρά ένα βήμα παραπέρα με ένα πάνελ που θα μπορεί να τεντωθεί, όπως τεντώνεται ένα ελαστικό πανί. Η νέας τεχνολογίας οθόνης θα παρουσιαστεί στο συνέδριο Society for Information Display 2017 στο Los Angeles σε λίγες ημέρες και θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στις οθόνες και τα πάνελ νέας γενιάς. 

Η συγκεκριμένη οθόνη φαίνεται να μπορεί να λυγίσει και προς τις δύο κατευθύνσεις (μέχρι τώρα οι εύκαμπτες οθόνες λυγίζουν προς τη μια κατεύθυνση). Επιπλέον μπορεί να τεντωθεί έως και 12mm χωρίς να αλλάξει η ανάλυση της ή να επηρρεαστεί η ποιότητα εικόνας που προβάλλει. Αναμένουμε να δούμε ένα δείγμα της ελαστικής αυτής οθόνης με πάνελ OLED 9,1 ιντσών, οπότε η φαντασία μας ήδη οργιάζει σχετικά με την πρακτική χρησιμότητα μιας τέτοιας οθόνης. 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Dali goes BluOS for hi-res multiroom Advance SX1 network player with Alexa »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...