fbpx
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 11:10

Μετά το βινύλιο, επιστρέφει δριμύτερη και η κασέτα!

Και όμως μετά το βινύλιο επιστρέφουν, δριμύτερες από ποτέ, και οι αγαπημένες μας κασέτες!

Οι παλαιότεροι του χώρου, οι βετεράνοι audiophiles δεν μεγαλώσαμε μόνον με βινύλια, αλλά και με κασέτες. Μάλιστα τα αγαπημένα μας τραγούδια και συλλογές τα μεταφέραμε σε κασέτες για τα έχουμε πιο εύκολα προσβάσιμα, να τα ακούμε και στο δρόμο από το Walkman μας, αλλά και για να μην φθείρουμε τα ευαίσθητα βινύλια μας.

Όπως αναφέρει η Nielson Music στην Αμερική μόνον και για το 2016 οι πωλήσεις άλμπουμ σε κασέτες αυξήθηκαν κατά το θεαματικό ποσοστό του 74%. Ωστόσο πριν τρέξετε να ξεσκονίσετε το Nakamichi Dragon σας ή να τσεκάρετε σε τι τιμή θα αγοράσετε την BASF μετάλλου, να πούμε ότι οι πωλήσεις κασετών αυξήθηκαν από "μόλις" 74.000 άλμπουμ το 2015 σε "μόλις" 129.000 άλμπουμ το 2016.

Τα απόλυτα νούμερα είναι λοιπόν πολύ μικρά, ωστόσο η ποσοστιαία αύξηση είναι θεαματική και δείχνει την τάση της επιστροφής της κασέτας στη ζωή μας. Για να καταλάβουμε για τι νούμερα μιλάμε, να αναφέρουμε ότι το 2016 πουλήθηκαν 200 εκατομμύρια άλμπουμς στην Αμερική, ενώ τα 13,1 εκατομύριια από αυτά ήταν δίσκοι βινυλίου. 

Και μια που μιλάμε για κασέτες και βινύλια και αναλογικά μέσα και φορμά, να πούμε ότι μέσα στο 2017 οι συνολικές πωλήσεις δίσκων βινυλίου θα ξεπεράσουν το ποσό του 1 δισεκατομυρίου δολαρίων, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Τί λέτε μήπως ήθε η στιγμή να αντικαταστήσουμε τα MP3 με τις κασέτες και η νέα γενιά να αρχίσει να ακούει πάλι από Walkman και MP3 Player;

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...