fbpx
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170
Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 13:30

Emotech Olly: Το έξυπνο ηχείο-βοηθός με προσωπικότητα

Ακόμα ένα έξυπνο ηχείο-οικιακή βοηθός, αυτή τη φορά όμως πρόκειται για ηχείο με προσωπικότητα. Μέχρι στιγμής όλα τα ηχεία του τύπου όπως το Amazon Echo, διαθέτουν μεν έξυπνες λειτουργίες αλλά μετά από λίγο καιρό γίνονται βαρετά, αφού η ρομποτικού τύπου αντίδρασή τους στις εντολές και σε ό,τι τους ζητάμε να κάνουν είναι η ίδια. Όχι με το Olly το οποίο χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να διαμορφώσει προσωπικότητα και να προσαρμοστεί σε εμάς με τον καιρό. Μαθαίνει τις καθημερινές μας συνήθειες και προσαρμόζεται ανάλογα.

Στη CES η εταιρία που το κατασκευάζει παρουσίασε δύο Olly, για να δείξει τη διαφορά στην προσωπικότητά τους, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα χρήσης από διαφορετικούς χρήστες.

Έχει την ίδια χρηστικότητα με τα ηχεία του είδους, μπορούμε να το ρωτήσουμε για την πρόβλεξη του καιρού, να προγραμματίσουμε τα ραντεβού μας και να ελέγξουμε τις smart συσκευές μας. Το ενδιαφέρον σε όλο αυτό είναι ότι ακριβώς επειδή μαθαίνει τις συνήθειές μας, εάν το ρωτήσουμε τι θα πρότεινε να κάνουμε σε μια βροχερή ημέρα, αναλόγως χρήστη η απάντηση και η προτροπή θα είναι διαφορετική. Δεν αρκείται μόνο στο να προτείνει να διαβάσουμε ένα βιβλίο για παράδειγμα αλλά θα προτείνει και ποιο βιβλίο να διαβάσουμε, έχοντας συλλέξει τις πληροφορίες που χρειάζεται για να καταλάβει τι μας αρέσει περισσότερο.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...