fbpx
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 13:27

Samsung Electronics αποκτά τη Harman

Ως κεραυνός εν αιθρία ανακοινώθηκε και από τις δύο εταιρίες. Η Samsung Electronics αποκτά τη Harman με σκοπό να εισέλθει δυναμικά στο χώρο του αυτοκινήτου και ειδικά του δικτυωμένου αυτοκινήτου. Στον τομέα αυτό η Harman είναι εξαιρετικά δυνατή και κατέχει βαθιά τεχνολογία αλλά και τεράστιο μερίδιο στην αγορά. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2017. Παράλληλα με τον τομέα αυτοκινήτων η Samsung αποκτά τον ήχο και τις άλλες αγορές και τεχνολογίες της Harman.
Όπως η Eva Evolution απέκτησε την Β&W, έτσι και η Samsung Electronics την Harman.

Οι μεγάλοι κατασκευαστές αναζητούν νέους δρόμους στην αγορά, αφού ο χώρος των κινητών τείνει προς κορεσμό.
Η συμφωνία είναι ότι η Samsung απέκτησε μετοχές της Harman προς 112 δολάρια τη μια, διαθέτοντας ένα πόσο της τάξης των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η στρατηγική αυτή κίνηση της Samsung τη βάζει σε μια αγορά που στο μέλλον θα είναι κυρίαρχη στην τεχνολογία. Η Harman είναι επικεφαλής της αγοράς των δικτυακών αυτοκινήτων έχοντας στην αγορά 30 εκατομμύρια αυτοκίνητα εξοπλισμένα με ήχο και συστήματα δικτύωσης αλλά και τηλεματικής.


Η Harman ως γνωστό κατέχει τις εταιρίες JBL, AKG, Harman Kardon, Mark Levinson, Revel, Lexicon και πολλές άλλες. Επομένως η Samsung θα εισέλθει και στο χώρο αυτό βάζοντας ήχο Harman στις τηλεοράσεις και στα κινητά της.


Η απόκτηση έγινε με μετρητά και η Harman δείχνει ότι είναι μια πραγματική ευκαιρία για την εταιρία ώστε να γίνει ακόμη πιο δυνατή. Δεν πρόκειται να αλλάξουν τα ονόματα ή τα δίκτυα πόλωσης, αλλά η κεντρική αυτή εξαγορά θα ανεβάσει περισσότερο  την Harman κανοντάς την κορυφαία στο χώρο. Η Samsung με τεχνολογίες 5G, UX/UI, οθονών και iOT θα ενισχύσει τις δυνατότητες της Harman για τη σχεδίαση του επόμενου αυτοκινήτου σαν το Τesla.


Στον ήχο η Harman με τις JBL, Harman Kardon, Mark Levinson, AKG, Lexicon, Infinity και Revel, αλλά και με το car audio της Bowers & Wilkins και Bang & Olufsen, θα γίνει ακόμη πιο σύγχρονη με τις οθόνες, την εικονική πραγματικότητα και τις wearable συσκευές της Samsung.


Το ίδιο θα συμβεί και στον επαγγελματικό χώρο του ήχου, για συναυλίες και μεγάλους χώρους όπου η JBL κυριαρχεί. Τώρα με τη Samsung, η Harman θα «πουλάει» και εικόνα.
Παράλληλη η Samsung θα έχει πρόσβαση στους 8.000 προγραμματιστές που έχει η Ηarman για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και προϊόντων.
Τελικά ο γάμος αυτός είναι ο πιο μεγάλος της χρονιάς, μην πούμε της δεκαετίας. Αυτά τα αποτελέσματα ενός ατυχούς συμβάντος, όπως η έκρηξη ενός κινητού. Κάθε εμπόδιο σε καλό…
Η Samsung αποκτά αρχικά το 28% της Harman και το 37% αργότερα, ‘ώστε να γίνει ο μεγαλομέτοχος του γκρουπ.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...