fbpx
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 11:28

Microsoft Surface Studio: The Future is here

H Microsoft παρουσιάζει το διαστημικό Surface Studio, δια χειρός του δικού μας Πάνου Παναγή και αφήνει την Apple έτη φωτός πίσω, πού σήμερα το βράδυ αναμένεται να ανανεώσει τη δική της γκάμα υπολογιστών. Δεν περιμέναμε βέβαια τίποτα λιγότερο από τον γκουρού επικεφαλής του τμήματος Surface, ελληνοκύπριο Πάνο Παναγή. Συνήθως η Apple τρέχει μπροστά σε επίπεδο hardware (γιατί στο software είναι βασιλιάς) και η Microsoft ακολουθεί τρέχοντας λαχανιασμένη. Εχθές όμως όλα αυτά αντιστράφηκαν με την παρουσίαση του εκπληκτικού Microsoft Surface Studio. Ενός desktop PC που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από ταινία επιστημονικής φαντασίας, όπως η γέφυρα του νέου Star του J. J. Abrams. 

Panay.jpg

To Studio έχει μια τεράστια οθόνη 28 ιντσών, με πάχος μόλις 13mm, το οποίο την καθιστά την λεπτότερη οθόνη στον κόσμο. Έχει τρελή ανάλυση 4.500x3.000, υψηλό λόγο αντίθεσης και χρωματική απόδοση αναφοράς, καθώς υποστηρίζει το χρωματικό πρότυπο DCI-P3. Η κεντρική μονάδα του υπολογιστή στεγάζεται στη βάση της οθόνης και περιλαμβάνει όλα τα καλούδια, όπως επεξεργαστή Core i7 τελευταίας γενιάς, μνήμη έως 32GB και σκληρό δίσκο έως 2TB. Ο βραχίονας στήριξης της οθόνης επιτρέπει την τοποθέτηση της σε μια επίπεδη επιφάνεια για να χρησιμοποιηθεί σαν ταμπλέτα, οπότε το Studio είναι το ιδανικό υβρίδιο desktop και tablet που κάθε σχεδιαστής ονειρεύεται και τώρα μπορεί να αποκτήσει.

Book.jpg

Η οθόνη είναι βέβαια αφής, ενώ η νέα αναβάσθμιση των Windows 10 που ονομάζεται Creators Update, με προγράμματα όπως το 3D Paint που επιτρέπει τη ζωγραφική σε 3D, καθιστά το Surface Studio το ιδανικό εργαλείο για τους απανταχού σχεδιαστές και ψηφιακούς δημιουργούς. Το κερασάκι στην τούρτα είναι το ψηφιακό εργαλείο Surface Dial, ένα μεταλλικό ποτενσιόμετρο που επιτρέπει μικρομετρική ρύθμιση στα προγράμματα σχεδιασμού και ζωγραφικής, ενώ τοποθετούμενο στην οθόνη αφής γίνεται ένας περιστροφικός επιλογέας.

Dial.jpgΕπιπλέον η Microsoft ανακοίνωσε ανανεωμένα Surface Book και Surface 4, με ισχυρότερους επεξεργαστές και μεγαλύτερες μπαταρίες, όπως επίσης και νέα VR Headsets για τα Windows 10 που θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα με το θρυλικό πλέον Hololens. Μετά από άλα αυτά νομίζουμε ότι η σημερινή παρουσίαση των νέων MacBookPro και iMac έχει ήδη πρόβλημα, καθώς οι hardware δημιουργίες της Microsoft έθεσαν χθες τον πήχη πολύ ψηλά ακόμα και για την Apple.

VR.jpg

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « XBox One to get Dolby Atmos support Shinola Runwell Turntable »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...