fbpx
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 11:34

Voyager Ι & ΙΙ Golden Record: 40th Anniversary Edition

O διαπλανητικός δίσκος των Voyager Ι και II σε επετειακή χρυσή έκδοση

Όταν το 1977 τα Voyager I και II ξεκίνησαν το διαπλανητικό τους ταξίδι, έφεραν έναν ειδικά κατασκευασμένο χρυσό φωνογραφικό δίσκο, που περιήχε μουσικά αποσπάσματα κλασσικής και ελαφράς μουσικής και φωτογραφίες. Εκτός από κομμάτια από Bach έως Beethoven και από Chuck Berry έως πνευστά από τις νήσους Solomon, ο δίσκος περιήχε χαιρετίσματα σε 55 γλώσσες, ήχους φύσης, το κλάμα ενός παιδιού, τον ήχος ενός τραίνου και το τραγούδι φάλαινας, αλλά και φωτογραφίες με αναλογική κωδικοποίηση.

Voyager_2.jpg

Όλος ο πολιτισμός μας αλλά και η ανθρώπινη φύση αποτυπωμένη σε ένα φωνογραφικό δίσκο που ταξίδεψε στα πέρατα του σύμπαντος. Στο επίχρυσο αλουμινένιο cover του δίσκου υπήρχε επίσης χαραγμένος ο τρόπος αναπαραγωγής του και βέβαια ο πλανήτης από τον οποίο προήρθε αυτός ο διαπλανητικός χαιρετισμός. Για πρώτη φορά αυτός ο μοναδικός δίσκος θα διατίθεται σε μερικούς μήνες μέσω του Kickstarter στην τιμή των 98 δολαρίων.

Voyager_New.jpg

Το σετ αποτελείται από ένα πολυτελές κουτί με επένδυση υφάσματος, το οποίο περιέχει τρεις διάφανους χρυσούς δίσκους με συνολική διάρκεια audio πάνω από 2 ώρες, συνοδευτικό βιβλίο, λιθογραφία του original cover του δίσκου και κάρτα με το link για download των αρχείων σε FLAC ή MP3. To project έχει ήδη 7.265 υποστηρικτές, έχει φτάσει το ποσό των 913.176 δολαρίων (με αρχικό στόχο μόλις τα 198.000 δολάρια), ενώ η χρηματοδότηση θα λείξει σε 16 ημέρες. Οι πρώτοι δίσκοι θα είναι ετοιμοπαράδοτοι στο Απρίλιο του 2017. 

Voyager.jpg

Για την επεξεργασία του υλικού του δίσκου και του remastering μπήκε στο στούντιο ο αρχικός δημιουργός του Timothy Ferris, ενώ η παραγωγή και η κοπή των δίσκων θα γίνει σε ειδικές εγκαταστάσεις στην Αμερική. Μετά από 40 χρόνια λοιπόν ένας ιστορικός για την ανθρωπότητα δίσκος θα μπορεί να γίνεις δικός μας!

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΙΟΝ Compact LP: Μάχη για προσιτά πικάπ Musaic @ Metro Audio Systems »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...