fbpx
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170
Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016 12:55

JVC DLA-Z1 στα 34.999 €

Ο νέος 4K D-ILA προβολέας της JVC, ο DLA-Z1 με 4K ανάλυση και φως από λέιζερ τεχνολογίας BLU Escent θα κοστίζει 34.999€ και θα είναι διαθέσιμος στην Ευρώπη από τον Δεκέμβριο του 2016.

Ο νέος προβολέας είναι εξοπλισμένος με τη μονάδα λέιζερ BLU Escent διάρκειας ζωής 20.000 ωρών που μπορεί να δώσει φωτεινότητα έως 3000 lumens, έχει ένα σύστημα Dynamic Light Source Control για υψηλό λόγο αντίθεσης.

Χάρη στο νέο φακό και στο νέο φίλτρο Cinema ο προβολέας έχει μεγάλο χρωματικό χώρο. Τα πάνελ που φορά ο προβολέας είναι D-ILA και είναι η εξέλιξη μιας λαμπρής τεχνολογίας. Η τελευταία γενιά D-ILA έχει μεγαλύτερα πάνελ και φθάνουν σε ανάλυση 4K (4096x2160 pixels). Επιπλέον, τα πάνελ έγιναν περισσότερο επίπεδα. Έτσι η επιφάνεια του πάνελ δεν έχει περιττές σκεδάσεις ή περιθλάσεις του φωτός κάτι που αυξάνει το κοντράστ. Εννοείται ότι ο DLA-Ζ1 χρησιμοποιεί τρία πάνελ, ένα για κάθε χρώμα.

Η πηγή φωτός λέιζερ BLU-Escent χρησιμοποιείται μπλε διόδους λέιζερ. Πρόκειται για μια τεράστια απόδοση φωτός για να έχουμε επιδόσεις HDR. Ενώ η τεχνολογία Dynamic Light Source Control μέσω του λέιζερ ως πηγή φωτός, ελέγχει χωρίς καμία καθυστέρηση και σε πραγματικό χρόνο το φως. Αυτό επιτρέπει άπειρες αντιθέσεις στην εικόνα και υψηλή ταχύτητα κίνησης δεδομένου ότι η ισχύς εξόδου της λέιζερ ελέγχεται ανάλογα με την κάθε σκηνή. Χρωματικά ο προβολέας με το νέο φίλτρο Cinema φθάνει σε μια ευρεία γκάμα χρωμάτων κάλυψης περίπου στο 100% του DCI P3 και άνω του 80% στο BT.2020.


Ο νέος φακός του JVC είναι όλος από γυαλί σε στερεό σώμα από αλουμίνιο (υπάρχουν 18 γυάλινοι φακοί σε 16 ομάδες). Η διάμετρος του φακού διευρύνθηκε στα 100 mm έναντι 65 mm της τρέχουσας σειράς προβολέων.

Ταυτόχρονα, η κατακόρυφη μετατόπιση φθάνει στο 100% και η οριζόντια στα 43%.

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η χρωματική εκτροπή από το φακό και άλλα χρωματικά προβλήματα, χρησιμοποιώντας πέντε οπτικά στοιχεία με «ανώμαλη διασπορά» που επηρεάζουν με διαφορετικό δείκτη διάθλασης την πορεία των τριών βασικών χρωμάτων. Ο προβολέας DLA-Z1 είναι συμβατός με HDR-10 και με τις 4K UltraHD Blu-ray ταινίες.


Κατά τα άλλα ο προβολέας δείχνει 4Κ εικόνα από Full HD σήμα, ελαχιστοποιεί σημαντικά το θόλωμα της κίνησης, έχει λειτουργία Auto Calibration, επιλογή οθόνης Screen Adjust Mode, λειτουργία Χαμηλής Καθυστέρησης επεξεργασίας και δέκα τύποι εγκατάστασης με μνήμες για ρυθμίσεις, μνήμη θέσης φακού, ρυθμίσεις pixels, μάσκα οθόνης κ.λπ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « DTS Play-Fi Αναβαθμίζεται με Alexa Bose personal sound system for Nissan Micra »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...