fbpx
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 12:07

Mamalos Elixir interconnect

Το elixir είναι ένα σύστημα καλωδίων διασύνδεσης χαμηλού σήματος τύπου interconnect στο οποίο γίνεται χρησιμοποίηση νανοτεχνολογίας και συγκεκριμένα αγώγιμων νανοσωλήνων άνθρακα οι οποίοι παράγονται στην Ελλάδα(!).

Οι νανοσωλήνες άνθρακα είναι κύλινδροι γραφίτη και ανακαλύφθηκαν το 1991 από τον κ. Sumio Iijima. Έχουν διάμετρο της τάξης μερικών δισεκατομμυριοστών του μέτρου και είναι περίπου δέκα χιλιάδες φορές πιο λεπτοί από μια ανθρώπινη τρίχα. Ταυτόχρονα, αποτελούν το ελαφρύτερο, το σκληρότερο και το πιο αγώγιμο υλικό που υπάρχει σήμερα. Ενδεικτικά, κάθε μεμονωμένος νανοσωλήνας μπορεί να μεταφέρει έως και 1000 φορές περισσότερο ρεύμα από τον χαλκό.

Το elixir αποτελεί το πρώτο καλώδιο του είδους στην Ελλάδα καθώς και ένα από τα πρώτα παγκοσμίως με την χρησιμοποίηση αυτής της τεχνολογίας, και ενσωματώνει:

• πρωτότυπους αγωγούς νανοτεχνολογίας υψηλής αγωγιμότητας
• ένα καινοτόμο σύστημα ολοκληρωτικής θωράκισης metal-free, με επαγωγή
• βελτιωμένη γεωμετρία εξαιρετικά χαμηλής χωρητικής αντίστασης
• βαριά θωρακισμένους ξύλινους ακροδέκτες χαμηλής χωρητικότητας
• ισχυρό περίβλημα υψηλής αντανακλαστικότητας και μοναδικής εμφάνισης

Κάθε στοιχείο αυτού του συστήματος interconnect έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί από την αρχή. Πρώτες ύλες, αγωγοί, θωράκιση, γεωμετρία, ακροδέκτες, περίβλημα, τα πάντα έχουν αναπτυχθεί μετά από μακρά έρευνα με στόχο το υψηλότερο δυνατό επίπεδο απόδοσης χωρίς συμβιβασμούς. Το αποτέλεσμα αποτελεί μια κορυφαία υλοποίηση υψηλής τεχνολογίας και ανώτερης ποιότητας κατασκευής, η οποία προσφέρει σήμερα μια εικόνα από το μέλλον των ειδικών καλωδίων.

Αγωγοί

Κάθε "ελιξίριο" αποτελείται από δυο βαριάς κατασκευής και υπερύψηλης καθαρότητας μονόκλωνους αγωγούς ειδικά κατασκευασμένους από ασήμι, και εμπλουτισμένους σε μοριακό επίπεδο και σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες με υπεραγώγιμους νανοσωλήνες άνθρακα, μέσω της χρήσης ενός μοναδικού masterbatch το οποίο έχει αναπτυχθεί ειδικά, από την mamalos cables.

Στην συνέχεια κάθε αγωγός, σε μια διαδικασία που διαρκεί 7 ημέρες, περιβάλλεται από 14 στρώσεις του ίδιου masterbatch οι οποίες στην ουσία λειτουργούν μαζί με τους αγωγούς ως ένα αγώγιμο σύνολο, μετατρέποντας ταυτόχρονα το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που σχηματίζεται γύρω από κάθε εμπλουτισμένο αγωγό, ξανά σε σήμα. Έτσι αυξάνεται τόσο η αγωγιμότητα του καλωδίου όσο και η συνολική ταχύτητα διάδοσης.

Η όλη κατασκευή του αγωγού περιβάλλεται τελικά από υπερύψηλης ποιότητας Teflon® το οποίο έχει υποστεί και αυτό ειδική επεξεργασία.


Επιπρόσθετα, οι 14 στρώσεις masterbatch έχουν μελετηθεί ειδικά, έτσι ώστε να λειτουργούν ως ένα εξαιρετικό μέσο εξάλειψης των κραδασμών, ελαχιστοποιώντας παράλληλα την τριβή των αγωγών με το περίβλημα από Teflon®. Ταυτόχρονα, και επειδή είναι χημικά ουδέτερες, εξαλείφουν ολοκληρωτικά την οξείδωση.

Επί πλέον, δεδομένου ότι οι νανοσωλήνες άνθρακα είναι επίσης εξαιρετικά θερμοαγώγιμοι, ελαττώνουν περαιτέρω τη θερμοκρασία λειτουργίας, μέσω του πατενταρισμένου συστήματος ψύξης που έχει ήδη αναπτύξει η εταιρία, με συνέπεια την περαιτέρω αύξηση της αγωγιμότητας.


Το αποτέλεσμα αποτελεί μια πρωτότυπη επιλογή ειδικού αγωγού ο οποίος προσδίδει στα καλώδια επίπεδη απόκριση συχνότητας, ομαλή και αβίαστη αναπαραγωγή, και ουδέτερο χαρακτήρα.

Θωράκιση

Το elixir είναι βαριά θωρακισμένο και πρακτικά αδιαπέραστο από κάθε είδους εξωτερικές και εσωτερικές αλληλεπιδράσεις τύπου EMI και RFI. Για τον σκοπό αυτό εφαρμόζεται ένας πρωτοποριακός συνδυασμός κλωβών faraday τριπλής θωράκισης για την απομόνωση από το εξωτερικό περιβάλλον, και τετραπλής θωράκισης για την απομόνωση των ήδη μειωμένων αλληλεπιδράσεων μεταξύ των αγωγών, με την χρησιμοποίηση και εδώ νανοτεχνολογίας. Με τον τρόπο αυτό, εμφανίζεται μετρήσιμη συνολική προστασία άνω του 99,9999% και ολοκληρωτική απομόνωση για όλες τις συχνότητες με συνολική μείωση μεγαλύτερη των 50dΒ.


Η όλη θωράκιση του καλωδίου είναι metal-free από αγώγιμο γραφένιο. ενώ ειδικά των αγωγών είναι εμπλουτισμένη με υπεραγώγιμους νανοσωλήνες άνθρακα.


Ωστόσο, η απορροή των παρεμβολών δεν γίνεται γαλβανικά με την απευθείας σύνδεση των θωρακίσεων στην επιστροφή του σήματος στο ένα άκρο των αγωγών προς την πηγή, όπως σε όλα τα καλώδια του είδους, αλλά με επαγωγή(!) με ένα νέο σύστημα διασύνδεσης της θωράκισης το οποίο αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της mamalos cables και είναι υποψήφιο για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.


Με το πρωτοποριακό αυτό σύστημα, στην ουσία συνδυάζονται τα πλεονεκτήματα της θωράκισης τόσο των ομοαξονικών όσο και των ισορροπημένων (balanced configuration) καλωδίων χωρίς τα μειονεκτήματα τους. Ταυτόχρονα, ελαττώνεται δραματικά η συνολική χωρητικότητα του καλωδίου, αφού υπάρχει γαλβανική απομόνωση, ενώ παράλληλα λύνεται οριστικά και το πρόβλημα των βρόγχων γείωσης όσον αφορά στη θωράκιση.


Τα παραπάνω χαρακτηριστικά καθιστούν αυτήν τη μοντέρνα θωράκιση ως μια από τις αποτελεσματικότερες που υπάρχουν στις μέρες μας.

Γεωμετρία

Χάρις στην χρήση της, ακόμη πιο βελτιωμένης μέσω νανοσωλήνων, "sToa 8 evolution technology" η οποία έχει αναπτυχθεί στα εργαστήρια της mamalos cables, το σύστημα interconnect elixir παρουσιάζει αξιοσημείωτα χαμηλή αντίσταση στις μεταβολές της τάσης, καθώς και εξαιρετική συμπεριφορά στην διαχείριση των κραδασμών.


Επίσης, χρησιμοποιείται ένας πατενταρισμένος μηχανισμός εσωτερικής ελαστικής ανάρτησης των αγωγών πάνω στους επίχρυσους ακροδέκτες, ο οποίος προσφέρει στο καλώδιο άριστη απομόνωση από τους κραδασμούς, σταθερή γεωμετρία και πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. Επί πλέον, χρησιμοποιείται ένα πατενταρισμένο σύστημα εσωτερικής ψύξης των αγωγών, το οποίο προσφέρει εξαιρετική σταθερότητα στα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του καλωδίου, καθώς και ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.


Τέλος, χρησιμοποιείται μια, επίσης πατενταρισμένη, μέθοδος στεγανοποίησης η οποία το καθιστά αεροστεγές, προσφέροντας περαιτέρω αντίσταση στην οξείδωση και σταθερή θερμοκρασία λειτουργίας.

Ακροδέκτες

Το elixir τερματίζεται με τα νέα επίχρυσα RCA της mamalos cables με περίβλημα κατασκευασμένο από ανθεκτικό, πυκνό και συμπαγές Ελληνικό ξύλο ελιάς. Αυτό το περίφημο υλικό είναι γνωστό για την αντοχή του, λόγω της υψηλής πυκνότητας του ξύλου του (92%), ενώ τα νερά στη δομή του είναι μοναδικά καθιστώντας τον κάθε ακροδέκτη ένα έργο εξαιρετικής ομορφιάς μοναδικό στο είδος του.


Εσωτερικά κάθε βύσμα καλύπτεται με δυο επάλληλες στρώσεις του γνωστου masterbatch από αγώγιμους νανοσωλήνες άνθρακα. Ένα ιδιαίτερα λεπτό, σχεδόν διαφανές, στρώμα ειδικού βερνικιού εφαρμόζεται στη συνέχεια πάνω στη θωράκιση νανοσωλήνων το οποίο τη σταθεροποιεί, την απομονώνει και την προστατεύει, ενώ ταυτόχρονα προσδίδει απόσβεση από τους κραδασμούς στο σώμα του ακροδέκτη.


Κατά τα άλλα, παραμένουν όλα τα γνωστά χαρακτηριστικά των υψηλής ποιότητας επίχρυσων ακροδεκτών τους οποίους χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα η εταιρία.


Το αποτέλεσμα είναι ένας πολύ όμορφος, βαριά θωρακισμένος ακροδέκτης τύπου RCA πολύ χαμηλής χωρητικής αντίστασης και με ελάχιστα μεταλλικά μέρη, ο οποίος εκφράζει την συνεχή αφοσίωση της mamalos cables στην προσπάθεια για την απόλυτη μουσική αναπαραγωγή.

Εμφάνιση

Η εμφάνιση και το στυλ του συστήματος διασύνδεσης elixir είναι τόσο ιδιαίτερα όσο και η τεχνολογία που ενσωματώνει. Είναι κατασκευασμένο για να αντέχει, και να εντυπωσιάζει τόσο με τον ήχο του όσο και με την ποιότητα κατασκευής του όπως ακριβώς αρμόζει σε ένα σύγχρονο καλώδιο ήχου υψηλής ποιότητας.


Το εξωτερικό περίβλημα είναι κατασκευασμένο από εύκαμπτο και διπλοπλεγμένο πολυαιθυλένιο ανακατεμένο ομοιόμορφα με έντονα λευκές ανακλαστικές μικροΐνες. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός παρέχει υψηλό επίπεδο προστασίας και ανεπανάληπτη ανακλαστικότητα ακόμα και υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ υπό ιδανικές συνθήκες οι μικροΐνες είναι έως και 1.500 φορές πιο φωτεινές από το λευκό.

Το χαρακτηριστικό αυτό σε συνδυασμό με τα θωρακισμένα βύσματα από ξύλο ελιάς προσδίδουν στο σύνολο πολυτέλεια και προστασία.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Focal Utopia headphones Scansonic M BTL νέα ασύρματα ηχεία »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...