fbpx
Τρίτη, 03 Μαϊος 2016 19:46

Β&W: Εξαγοράστηκε από μια start-up

Μια παλιά και πασίγνωστη εταιρία ηχείων εξαγοράστηκε, όπως δημοσίευσε το Bloomberg, από μια νέα start-up εταιρία.

Όπως χαρακτηριστικά λέει μια εταιρία 1.100 ατόμων πέρασε στα χέρια μιας μόλις 40 ατόμων. Οι αλλαγές που συντελούνται στο χώρο της τεχνολογίας είναι τεράστιες. Παλιές εταιρίες που δεν έχουν υποδομές και δυνατότητες να αναπτυχθούν στις νέες ανάγκες των καιρών μας, απλά γίνονται θύματα των νεώτερων που τρέχουν με χίλια.

Η Bowers & Wilkins είχε τεράστια τεχνογνωσία στα ηχεία αλλά δεν είχε γνώσεις λογισμικού και software, έτσι δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί στις νέες που ξέρουν από multiroom και δικτυακά ηχεία.


Η κίνηση του Joe Atkins να δώσει εν μια νυκτί το πλειοψηφικό πακέτο στην Eva Automation δείχνει την αγωνία για το αύριο που υπάρχει στον χώρο του ήχου. Πολλοί κατασκευαστές που σχεδόν φτιάχνουν τα ίδια, προσπαθούν να αποκτήσουν μερίδια αγοράς, αλλά αυτό δεν γίνεται πια με τις παραδοσιακές τεχνολογίες.


Με την κίνηση αυτή η Bowers & Wilkins όχι μόνο θα δυναμώσει αλλά να επεκταθεί σε κατηγορίες όπως είναι το smart home και αλλού.

Όσο για την ναυαρχίδα 800 D3 που περιμένουμε, από φωτογραφίες που είδαμε δεν διαφέρει από τα άλλα ηχεία της νέας σειράς 800. Τίποτε το συναρπαστικό.

Εννοείται ότι μαζί με την Bowers & Wilkins πάει η Rotel και η Classe. Για να προχωρήσει σήμερα μια εταιρία θα πρέπει να είναι καινοτομική, να υπάρχει όρεξη για ανάπτυξη και αγάπη για ότι κάνει. Τα βαρετά δεν έχουν θέση στην εποχή μας.

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-05-03/speaker-maker-bowers-wilkins-sells-out-to-a-tiny-silicon-valley-startup

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Dual CS 550 Nέο πικάπ Clearaudio TT5 Παράλληλος βραχίονας »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...