fbpx
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 10:01

ATMO SFERA πικαπ χωρίς πλατό

Αφαιρώντας μάζα αντί να προσθέτει.

Φανταστείτε ένα πικάπ, ή για την ακρίβεια όλα τα πικάπ, ως ένα τεράστιο ελατήριο. Όση περισσότερο αυξάνονται οι διαστάσεις και το βάρος του, τόσο περισσότερο λειτουργεί ως ελατήριο. Όπως κάθε ελατήριο, συμπιέζεται προκειμένου να απορροφήσει ενέργεια και κατόπιν την απελευθερώνει, με αποτέλεσμα αυτό να έχει αντίκτυπο στον ήχο, προσθέτοντας θόρυβο. Για να λύσουν το πρόβλημα αυτό, οι κατασκευαστές προσθέτουν μάζα και έτσι έχουμε πιο βαριά πικάπ, πλατό και ούτω καθ’ εξής.

Το Atmo Sfera ακολουθεί διαφορετικό δρόμο. Αντί να προσθέσει όλο και περισσότερη μάζα, την αφαιρεί. Ο καλύτερος τρόπος για να μην αποθηκεύεται ενέργεια στη μάζα, είναι να μην υπάρχει η μάζα εκείνη που θα την αποθηκεύσει και με τον τρόπο αυτό να εξουδετερωθεί.

Για να γίνει αυτό χρησιμοποιείται πλατό το οποίο έχει μόνο την απαραίτητη επιφάνεια στην οποία ακουμπά ο δίσκος και μοτέρ χαμηλής ροπής, αφήνοντας το δίσκο να… αιωρείται στο μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειάς του.

plat1.jpg

Το Atmo Sfera έχει ενσωματωμένο προενισχυτή Phono αλλά και Bluetooth και έρχεται μαζί με την κεφαλή κινητού μαγνήτη AT95 E της Audio Technica προεγκατεστημένη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Onkyo TX-RZ810 Έτοιμος και φρέσκος Esoteric F-03A and F-05 Τελικοί »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...