fbpx
Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 09:34

Samsung GAIA - Ισχυρή λύση ασφάλειας για τις Smart TV 2016

Η Samsung ανακοίνωσε τη “GAIA”, μια ισχυρή και ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας τριών επιπέδων για ολόκληρη τη σειρά Smart τηλεοράσεων του 2016 με λειτουργικό Tizen.


Η υπηρεσία θα προσφέρει στους καταναλωτές προστασία σε όλους τους τομείς του οικοσυστήματος της SmartTV, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών, του λογισμικού και της ασφάλειας του hardware.

Η “GAIA” προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών με τρεις τρόπους.

Πρώτον, θα έχει τη «Ζώνη Ασφάλειας» (Secure Zone), έναν εικονικό περιορισμό, που δημιουργεί έναν ασφαλή χώρο και προστατεύει τις βασικές λειτουργίες της υπηρεσίας. Ένα νούμερο ασφάλειας (Keypad/ NumberPad) - ο εικονικός μηχανισμός εισαγωγής δεδομένων που εμφανίζεται σε μία τηλεόραση, χρησιμοποιείται για τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών, όπως για παράδειγμα o κωδικός πρόσβασης στην πιστωτική κάρτα.

Δεύτερον, η “GAIA” θα κρυπτογραφεί τα σημαντικά δεδομένα, που μεταδίδονται μεταξύ της τηλεόρασης και των serversτων υπηρεσιών IoT. Το ενσωματωμένο σύστημα για την προστασία από κακόβουλα λογισμικά της “GAIA” ανιχνεύει και μπλοκάρει όλα τα μη εξουσιοδοτημένα προγράμματα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να «χακάρουν» είτε την εκτέλεση των προγραμμάτων είτε για να κάνουν αλλαγές στο βασικό μέρος του λειτουργικού συστήματος της SmartTV. 

Τρίτον, το επίπεδο ασφαλείας έχει επίσης ενισχυθεί όσον αφορά στο hardware. Με τη διαίρεση του λογισμικού Tizen σε δύο μέρη, συμπεριλαμβανομένων του κύριου χώρου και του χώρου ασφάλειας, τα δεδομένα για κάθε χώρο ασφαλίζονται ξεχωριστά. Επίσης, το δημόσιο κλειδί (public key) που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο τωνπροσωπικών δεδομένων περιλαμβάνεται στο chip του hardware.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « LG 8K TV - Κυκλοφορεί μέσα στο 2016 LG webOS 3.0 - Με νέα κόλπα »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...