fbpx
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015 01:10

Δίσκος πικάπ από πυριτίο αντί βινύλιο |Video

H Freescale Semiconductor κατασκεύασε LP με σύγχρονη τεχνολογία. Για πρώτη φορά, χρησιμοποιήθηκε μια μήτρα πυριτίου για τη χάραξη ηχογραφίσεων.

Όπως ακριβώς ένα άλμπουμ βινυλίου. Το πυρίτιο (silicon) δεν μπορεί να παραμορφωθεί όπως το βινύλιο και μπορεί να αντέξει στη σκληρή χρήση χωρίς απώλειες. 


Μια ομάδα μηχανικών της Freescale ανέπτυξε ένα πρόγραμμα που μεταφράζεται τα σήματα ήχου σε μια λιθογραφική πλάκα, που συνήθως χρησιμοποιείται για την παραγωγή τσιπ και ημιαγωγών.

Η μάσκα έχει φωνογραφικές γραμμές (αυλακώσεις) και χρησιμοποιήθηκε για την επεξεργασία πλακιδίων πυριτίου ώστε να δημιουργηθεί ένας δίσκος 45 RPM.


Σύμφωνα με τον μηχανικό Bob Steimle της Freescale η ιδέα ήρθε όταν η ανιψιά του έπρεπε να δημιουργήσει ένα δίσκο 78 στροφών ως μέρος ενός project για το σχολείο.


Από τις αρχές του 1900 για την κατασκευή των δίσκων πικάπ έχουν χρησιμοποιηθεί χιλιάδες υλικά, αλλά είναι η πρώτη φορά που χαράζεται ένας δίσκους πυριτίου ώστε να παίξει σε πικάπ. 


Δεν υπάρχουν σχέδια για την παραγωγή δίσκων από πυρίτιο, αλλά ίσως κάποια εταιρία τυπώνει βινύλια ίσως υιοθετήσει αυτή τη νέα μέθοδο.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...