fbpx
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015 12:32

Yamaha NS-5000 H επιστροφή του NS-1000

Ένα ζευγάρι ηχείων με φυσικό ήχο, όπως λέει η Yamaha, παρουσιάστηκε από την εταιρία. Το NS-5000 είναι τριών δρόμων ηχείων βάση με ειδικά περιποιημένη καμπίνα και με εξελιγμένο ηχοαπορροφητικό υλικό.

Είναι ένα ηχείο με μεγάφωνα που έχουν κώνους και διαφράγματα από ένα νέο υλικό με την ονομασία βηρύλλιο Zylon που έχει ιδιότητες συγκρίσιμες με το βηρύλλιο. Έτσι έχουμε επιδόσεις βηρυλλίου όχι μόνο στο τουίτερ αλλά και στα γούφερ και μιντρέιντζ. Η μπάφλα έχει πάχος 29,5 χλστ. και οι άλλες πέντε πλευρές 20 χλστ. με φινίρισμα πιάνου.

Πίσω από το τουίτερ και το μιντ υπάρχει θάλαμος που στην ουσία είναι σωλήνες με ειδική μορφή για να ακυρώνονται οι συντονισμοί και έτσι δεν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον υλικό ηχοαπορρόφησης που σε μεγάλες ποσότητες πνίγει το ήχο και ειδικά τα χαμηλά σήματα. Με αυτό τον τρόπο το ηχείο ανεβαίνει ψηλά και φθάνει τα 40ΚΗz.

Tο γούφερ έχει διάμετρο 12 ίντσες με εσωτερικό όγκο 65 λίτρα. Όλο το μοντέλο είναι εμπνευσμένο από το ηχείο μόνιτορ NS-1000Μ που είναι κυκλοφορήσει το 1974.

Το κροσόβερ είναι καλά περιποιημένο με χονδρό σύρμα στα πηνία, μεγάλου πάχους διαδρομές στην πλακέτα και πυκνωτές από την Mundorf όπως και οι αντιστάσεις.

Υπάρχει ένας «μυστικός» σωλήνας μορφής “J” στο κάτω μέρος για τους συντονισμούς.

Το ηχείο αν και βάσης έχει ύψος 69 εκατοστά και αντέχει 200W. Έχει ευαισθησία 88dB και εμπέδηση 6Ω. Τα πηνία φωνής έχουν τύλιγμα με σύρμα τετράγωνης διατομής.

fig04.jpg

 

 

1509240208.jpg

 

 

 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...