fbpx
Τρίτη, 04 Αυγούστου 2015 16:07

Mamalos Electron 16 Καλώδιο ρεύματος

Η mamalos cables ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πρώτου της καλωδίου ρεύματος με το όνομα electron16. Ένα καλώδιο ρεύματος σε λογική τιμή (220€ τα 1,7 μέτρα).

Σύμφωνα με την εταιρία, το "ἤλεκτρον" δεν παρουσιάζει σχεδόν καμία ηχητική υπογραφή στο μεταφερόμενο σήμα, δεδομένου ότι χρησιμοποιεί ένα ειδικό βερνίκι σε απευθείας επαφή με τους αγωγούς το οποίο λειτουργεί ως υψίσυχνο φίλτρο απορροφώντας τον ηλεκτρικό θόρυβο του δικτύου πάνω στη μάζα του, εξασφαλίζοντας διαφάνεια, φυσικότητα και αξιοσημείωτη ανάλυση σε κάθε ηχητικό σύστημα, ανεξαρτήτως κόστους.

Είναι ένα όμορφο, ελαφρύ και εύκαμπτο καλώδιο ρεύματος χαμηλής αντίστασης (0,022Ω/μέτρο) σε έναν ζωηρό κοραλλί χρώμα, ικανό να μεταφέρει ρεύμα έντασης μέχρι 16 A και ισχύος μέχρι 3,5KW. Αποτελείται από τρία εξωτερικά πλεγμένα και εντελώς ξεχωριστά μονωμένα και θωρακισμένα καλώδια ρεύματος για την φάση, τον ουδέτερο και την γείωση.

Εσωτερικά κάθε καλώδιο αποτελείται από έναν αγωγό υψηλής αγωγιμότητας ειδικά κατασκευασμένο από ελληνικό(!) χαλκό OFC υψηλής καθαρότητας 99,99% (ο οποίος προέρχεται από πρωτογενές μετάλλευμα και όχι από ανακύκλωση), επικαλυμμένο με δυο στρώσεις από ένα εξαιρετικά ανθεκτικό μονωτικό βερνίκι και τοποθετημένο περαιτέρω μέσα σε έναν επίσης μονωτικό σωλήνα από εύκαμπτο PVC.

Η ειδικά κατασκευασμένη σύνθεση του βερνικιού περιορίζει την συνηθισμένη αλληλεπίδραση του διηλεκτρικού, μειώνει τους κραδασμούς και εξαλείφει το στατικό ηλεκτρισμό.


Το καλώδιο χρησιμοποιεί ένα πατενταρισμένο σύστημα εσωτερικής ψύξης των αγωγών του, το οποίο προσφέρει εξαιρετική σταθερότητα στα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του, καθώς και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.


Επί πλέον, κάθε ξεχωριστό καλώδιο χρησιμοποιεί την δική του εξωτερική θωράκιση από πυκνό πλέγμα επικασσιτερωμένου χαλκού γειωμένη στο δίκτυο. Η χρήση ξεχωριστά μονωμένων μονόκλωνων αγωγών σήματος σε συνδυασμό με την αποτελεσματική γεωμετρία πλέξης εκμηδενίζει το χαοτικό φαινόμενο της μεταφοράς ηλεκτρόνιων μεταξύ των κλώνων το οποίο απαντάται στα πολύκλωνα καλώδια, και συμβάλει τόσο στην εξάλειψη των επαναλαμβανόμενων εσωτερικών παρεμβολών όσο και στην μείωση των εξωτερικών.


Το ηχητικό αποτέλεσμα της όλης τεχνολογίας του electron16 αποτελεί μια ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία επιτρέποντας σε όλους να βιώσουν την πραγματική απόλαυση ενός μουσικού έργου αποδίδοντας φυσικές χροιές και δυναμικά χωρίς λαμπρότητες και παχύνσεις.


Κάθε electron16 έχει μήκος τουλάχιστον 1,7 μέτρα ώστε να είναι αποτελεσματικό το υψίσυχνο φίλτρο του, ενώ παρέχεται απομαγνητισμένο και τερματισμένο με καλής ποιότητας επίχρυσους ακροδέκτες. Οι αγωγοί προσαρμόζονται πάνω στους ακροδέκτες μέσω συνεχόμενης πίεσης ενώ η επιφάνεια της επαφής καθώς και των ακροδεκτών καλύπτεται στη συνέχεια από ένα ειδικό προστατευτικό λαδί, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η σταθερότητα των ηλεκτρικών επαφών και η αντοχή τους στο χρόνο.


Τέλος, παρέχεται και εγγύηση τεσσάρων ετών.

Αναλυτική παρουσίαση του electron16 και περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προϊόντα, τις τιμές και την τεχνολογία της mamalos cables στο www.mamalos.com

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Gryphon Diablo 300 Ολοκληρωμένος Panasonic RP-HD5 Ακουστικά »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...