fbpx
Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 01:48

Sony 4K ΤVs go HDR

Ορίστε που το HDR πάει να γίνει βασικό στοιχείο στις τηλεοράσεις του 2015.

Το HDR (High Dynamic Range) είναι ένας νέος τρόπος παραγωγής ταινιών με σκοπό την αύξηση του κοντράστ της εικόνας κατευθείαν από το σήμα και όχι από την τηλεόραση. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα θα πρέπει οι τηλεοράσεις να είναι συμβατές με το HDR, να μπορούν δηλαδή να δείξουν από το βαθύ μαύρο έως το λαμπρό λευκό.


Οι νέες τηλεοράσεις της Sony πρόκειται να αναβαθμιστούν με firmware για HDR το Καλοκαίρι. Η Sony θα έχει φέτος τηλεοράσεις από 43 έως 85 ίντσες.
Το HDR είναι προδιαγραφή του συστήματος UHD και θα βγει στο φως αργά φέτος.


Tαινίες και προγράμματα HDR έχουν ανακοινώσει το Netflix και η Αmazon. H Sony έχει ανακοινώσει από τη πλευρά της τις πιο λεπτές σε πάχος τηλεοράσεις της αγοράς, όπως επίσης και τον νέο επεξεργαστή X1.


Θυμίζουμε ότι η Sony από πέρυσι είχε τεχνολογία Quantum Dot στις τηλεοράσεις της, και φέτος πράττει το ίδιο με βελτιωμένη Triluminos για πιο ευρεία χρωματική παλέτα.


Η Sony για να πετύχει το HDR χρησιμοποιεί LED local diming αλλά και LED boost. Επίσης έχει και την τεχνολογία X-tended Dynamic Range Pro για τα μεγάλα της μοντέλα, κάτι δηλαδή –όπως λέει- σαν HDR χωρίς να είναι HDR το σήμα.


Η Sony χρησιμοποιεί Android TV λειτουργικό σύστημα στην smart TV πλατφόρμα της, παρέχοντας έτσι πρόσβαση στο Google Play.

Επίσης η Sony ακολουθεί το σύστημα Google Cast για multi-room ηχητικές εφαρμογές κάτι που εκτός από τα στερεοφωνικά της θα έχει και στις τηλεοράσεις της. Ακόμη οι τηλεοράσεις θα έχουν PlayStation Now για παίζουν παιχνίδια PlayStation 3 από το cloud χωρίς να χρειάζεται κονσόλα.


Σε γενικές γραμμές οι νέες 4Κ TVs της Sony του 2015 θα είναι το ίδιο δυνατές όπως πέρυσι!

Πάντως μας αρέσει πολύ που η Sony "παίζει" Σαντορίνη στις τηλεοράσεις της... για τα δελτία Τύπου. Ελλάδα "παίζει" και η LG.. Τελικά έχουμε μια HDR χώρα!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βινύλιο αυξάνει συνεχώς Panasonic 4Κ Pro Studio Master »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...