fbpx
Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014 00:00

Neumann U 47 FET is back!

Στις δεκαετίες του '60 και του '70 είχαμε τα πιο καινοτόμα προϊόντα στην ιστορία του ήχου. Ένα από αυτά που διαμόρφωσε τον ήχο του 1970 ήταν το μικρόφωνο U 47 FET της Neumann.

Ένα μικρόφωνο με τρανζίστορ που επέτρεψε για πρώτη φορά, να καταγράψουμε πολύ υψηλά επίπεδα ηχητικής πίεσης, ώστε ηχογραφήσουμε πολλές από τις θρυλικές ηχογραφήσεις που κυκλοφόρησαν τότε.


Τώρα το U 47 FET επιστρέφει σε μια συλλεκτική έκδοση με το αρχικό κύκλωμα, υψηλής ποιότητας ξύλινο κουτί, με ειδική συσκευασία και πιστοποιητικό με αύξοντα αριθμό σειράς.


Το U 47 FET είναι ένα πυκνωτικό μικρόφωνο με καρδιοειδές πολικό διάγραμμα και τεχνολογία κυκλώματος 80 FET. Αυτή η τεχνολογία, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιείται επίσης στο U 87 και χαρακτηρίζεται από την υψηλή δυναμική του περιοχή.


Υπάρχει ένα κατ’ επιλογή φίλτρο διέλευσης υψηλών συχνοτήτων που αυξάνει τη χαμηλότερη συχνότητα στα 40 Hz σε επίπεδο ευαισθησίας από 10 dB. Επιπλέον, αυτή μπορεί να μειωθεί με ένα διακόπτη στο κάτω μέρος του μικροφώνου κατά 6 dB για να αποφευχθεί το ψαλίδισμα του σήματος από τον προενισχυτή.


Η λίστα των καλλιτεχνών που έχουν δημιουργήσει με τον ήχο με μικρόφωνα U 47 FET είναι οι AC/DC, Kate Bush, Bruce Springsteen, REM, Pretenders, a-ha, Dire Straits, Metallica, καθώς και ο Michael Bublé.


Το μικρόφωνο είναι διαθέσιμο σε όψη κλασικού νικελίου.

 

pict3493-U47fet-Diagonal.jpg

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Lenovo Yoga Tablet 2 Pro με pico προβολέα Arcam UDP411 Universal player »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...