fbpx
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014 00:00

EISA Awards 2014-2015 HOME THEATRE AUDIO

Tα βραβεία της EISA 2014-2015 στο χώρο του home cinema

BW_683_S2_THEATRE.jpg
EUROPEAN LOUDSPEAKER SYSTEM 2014-2015
Bowers & Wilkins 683 S2 Theatre

BW-683-S2-THEATRE.png


Από τότε που τα πρώτα ηχεία της σειράς 600 κυκλοφόρησαν το 1995, η πιο δημοφιλής σειρά της B&W δέχεται πάντα την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών. Η νέα σειρά 600 S2 δεν αποτελεί εξαίρεση με όλα τα μοντέλα της να επωφελούνται από την τελευταία γενιά πλεκτού κώνου από Kevlar στα γούφερ/μιντρέιντζ. Στο λεπτού πάχους ηχείο δαπέδου 683 S2 το μεγάφωνο Kevlar συμπληρώνονται από ένα ζευγάρι γούφερ με κώνους αλουμινίου, ενώ τα υπόλοιπα μοντέλα όπως το 683, το μικρότερο 686, τα επιτοίχια surround ακόμη και το εντυπωσιακό κεντρικό HTM61 διαθέτουν το τελευταίας κατασκευής διπλού θόλου από αλουμίνιο τουίτερ. Τα ηχεία δαπέδου 683 S2 θα κοσμήσουν κάθε στερεοφωνικό σύστημα με ήχο υψηλής ποιότητας, σε συνδυασμό όμως με τα 686, HTM61 και ASW610XP (subwoofer) θα δημιουργήσουν ένα λαμπρό πολυκάναλο σύστημα.


DALI_RUBICON_LCR.jpg

EUROPEAN ON-WALL LOUDSPEAKER SYSTEM 2014-2015
DALI RUBICON LCR

DALI-RUBICON-LCR-.png


Ένα ηχείο από τη δυνατή σειρά Rubicon της Δανέζικης εταιρίας που μπορεί να τοποθετηθεί στον τοίχο είναι το LCR. Διαθέτει μια έκδοση της μονάδας υψηλών που ακούσαμε για πρώτη φορά στη σειρά Epicon. Το ηχείο φέρει ένα τουίτερ μαλακού θόλου 29 χιλιοστών και ένα τουίτερ ταινίας 17x45mm τοποθετημένα σε μια επιφάνεια πάχους μόλις 1 χιλιοστών. Αυτή η υβριδική διάταξη των τουίτερ είναι «περιστρεφόμενη», ώστε να διασπείρει τον ήχο μέσα στο δωμάτιο αν το ηχείο τοποθετηθεί οριζόντια, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία sweet-spot. Το γούφερ 16,5 εκατοστών με κώνο από ίνες ξύλου, ενώ στο πίσω μέρος του ηχείου «τρέχουν» δύο κρυφές bass-reflex σωλήνες για ενίσχυση των χαμηλών. Είναι ένα κομψό και ευέλικτο ηχείο τοίχου (μπορεί επίσης να τοποθετηθεί σε βάση ή ράφι), μια αποτελεσματική λύση τόσο για στερεοφωνικό και πολυκάναλο ήχο.


Focal_Dimension.jpg

EUROPEAN HT SOUNDBAR 2014-2015
Focal Dimension

Focal-Dimension.png


Όταν σχεδίασε αυτή την κορυφαία -εξοπλισμένη με HDMI 2.0- ηχομπάρα η Focal, φυσικά ξεκίνησε από τα μεγάφωνα, κατασκευάζοντας μια πλήρη σειρά ευρείας διασποράς οδηγών με μόλις 3,6 εκατοστά βάθος. Η ηχομπάρα Dimension περιλαμβάνει πέντε από αυτά τα εξαιρετικά λεπτά σε πάχος μεγάφωνα, που οδηγούνται από έναν ενισχυτή τάξης Δ ισχύος 6x75W. Οι χαμηλές συχνότητες μέχρι τα 200Hz είναι μονοφωνικές και αναπαράγονται από όλα τα μεγάφωνα, εκτός από το κεντρικό, ενώ υποβοηθούνται με μια οπή bass reflex που είναι συντονισμένη στα 65Hz. Το έκτο κανάλι ενίσχυσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει το προαιρετικό εξωτερικό subwoofer δύο μεγαφώνων που ενώνεται με την ηχομπάρα για να σχηματιστεί ηχοβάση αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το μπάσο για καλύτερη απόλαυση σινεμά και ορχηστρικών κομματιών. Ένα εξελιγμένο κύκλωμα DSP βελτιώνει τις επιδόσεις του Dimension με ρυθμιστικά φάσης και καθυστέρησης βοηθώντας στον έλεγχο του 5.1 ήχου. Και όταν δεν σας αρέσει μια ταινία, το Dimension μπορεί να αναπαράγει μουσική από την Aux είσοδο που φέρει ή μέσω (ενός προαιρετικού) Bluetooth aptX.


 

LG_Lab540.jpg

EUROPEAN HT SOUNDBASE 2014-2015
LG LAB540

LG-LAB540.png

Όχι μόνο το LAB540 της LG είναι μια λεπτή ηχοβάση που ταιριάζει απόλυτα κάτω από μια τηλεόραση, αλλά είναι και ένα πλήρης home cinema σύστημα 4.1 καναλιών με 3D Blu-ray player, λειτουργία Smart TV και δυνατότητα δικτύωσης. Γεμάτη δυνατότητες η συσκευή περιλαμβάνει τέσσερα ηχεία (40W ανά κανάλι) στην κύρια μονάδα της, ενώ ένα ασύρματο subwoofer ισχύος 160W εξασφαλίσουν ένα βαθύ και πλούσιο σε απόδοση μπάσο. Μια θύρα HDMI και μια οπτική είσοδο χρησιμοποιούνται για τις εξωτερικές συνδέσεις. Υπάρχει σοβαρή δικτυακή υποδομή με DLNA, Wi-Fi, Wi-Fi Direct και Bluetooth ώστε το LAB540 να «βλέπει» το οικιακό μας δίκτυο ή το κινητό και την ταμπλέτα μας. Στην συσκευή μπορούμε να συνδέσουμε αναλογικές πηγές μέσω της aux των 3,5mm, αλλά και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους μέσω της θύρας USB. Η συμβατότητα ήχου της συσκευής εκτείνεται στα δημοφιλή φορμά AAC, FLAC και DTS-HD Master Audio. Υπάρχει app για τον έλεγχο της και δυνατότητα Private Sound για ακρόαση με ακουστικά, όλα αυτά μαζί κάνουν το LAB540 είναι μια πολύ σημαντική «όλα σε ένα» λύση για το ήχο της τηλεόρασης μας.


 

Panasonic_DMP_BDT700.jpg

EUROPEAN BLU-RAY PLAYER 2014-2015
Panasonic DMP-BDT700

Panasonic-DMP-BDT700.png


Το κορυφαίο Blu-ray player της Panasonic είναι το DMP-BDT700, που συνδυάζει κορυφαία ποιότητα εικόνας και ήχου για να χρησιμοποιηθεί σε ένα αναλόγων επιδόσεων σύστημα home cinema. H συσκευή φοράει το τελευταίο και το πιο βελτιωμένο τσιπσετ UniPhier που διαχωρίζει την επεξεργασία των σημάτων ήχου και εικόνας. Η συσκευή έχει τη δυνατότητα να απενεργοποιεί εντελώς τα κυκλώματα βίντεο για μουσικές αναζητήσεις. Παραδίδεται στις διακριτές 7.1 αναλογικές εξόδους audiophile ήχο. Πίσω από αυτές υπάρχουν μετατροπείς DAC επιπέδου 192ΚHz/32-bit, ενώ μπορούμε να «πάρουμε» ήχο και από ψηφιακές εξόδους. Η ποιότητα της εικόνας και του ήχου μπορεί να ρυθμιστεί σε βάθος μέσω επιλογών, για παράδειγμα μπορούμε να ελέγξουμε το χρώμα και το gamma. Οι Full HD εικόνες του Βlu-ray παρουσιάζονται με εντυπωσιακή λεπτομέρεια, ενώ το DMP-BDT700 μπορεί να τις κάνει upscale σε ανάλυση 4Κ σύμφωνα με την πιστοποίηση THX. Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά αυτού του κομψά σχεδιασμένου player είναι η ικανότητα του να παίζει αρχεία από εξωτερικά μέσα από τη USB, την υποδοχή κάρτας SD ή από το οικιακό μας δίκτυο (υποστηρίζει hi-res αρχεία FLAC και WAV), ενώ έχει και πρόσβαση στο πλούσιο περιεχόμενο της Smart TV πλατφόρμας Viera Connect της Panasonic. Συνολικά πρόκειται για ένα σύγχρονο, εξελιγμένο και μοναδικό player.


Philips_Fidelio_E5.jpg

EUROPEAN HT SOLUTION 2014-2015
Philips Fidelio E5

Philips-Fidelio-E5.png


Με αποσπώμενα ασύρματα ηχεία το Fidelio E5 της Philips πηγαίνει ένα βήμα εμπρός τα παραδοσιακά συστήματα οικιακού κινηματογράφου, προσφέροντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να το μετατρέψουν με μια κίνηση από στέρεο σε 4.1 καναλιών surround. Η εναλλαγή είναι απλή, απλά απομακρύνουμε τα δύο πίσω ηχεία από την κορυφή των στερεοφωνικών ηχείων τοποθετώντας τα στις θέσεις surround. Όταν επανέλθει το σύστημα σε στέρεο, τότε τα αποσπώμενα ηχεία φορτίζουν τις μπαταρίες τους. Το σύστημα περιλαμβάνει Bluetooth aptX, Dolby Digital και Pro-Logic II αποκωδικοποίηση καθώς και δύο εισόδους HDMI που μετατρέπουν το Fidelio E5 σε ένα ευέλικτο πακέτο. Η απόδοση από τα μαλακού θόλου τουίτερ, τα μεγάφωνα πλήρους φάσματος και το ξεχωριστό ασύρματο subwoofer είναι υψηλή τόσο για τη μουσική, όσο και για τον ήχο της τηλεόρασης ή τις ταινίες. Το FidelioE5 ακούγεται τόσο καλά όσο όμορφο είναι.

 


Pioneer_VSX_924.jpg

EUROPEAN HT RECEIVER 2014-2015
Pioneer VSX-924

Pioneer-VSX-924.png

Ένας ενισχυτής home theater με εξαιρετική αξία και επιδόσεις, ο VSX-924 της Pioneer είναι γεμάτος με τις τελευταίες τεχνολογίες, παρέχοντας στους λάτρες του είδους HDMI 2.0/4K με συμβατότητα bitrates στα 18Gbps και δειγματοληψίας χρώματος 4:4:4. Αυτό το ισχυρό τμήμα εικόνας συνδυάζεται άψογα με την ηχητική υπογραφή της Pioneer. To σύστημα ενίσχυσης Advanced Energy Direct (7x105W) και τα audiophile κυκλώματα μετατροπής D-to-A, συμπεριλαμβανομένου του σοφιστικέ DAC τσιπ Sabre της ESS – διασφαλίζουν το πολυκάναλο soundtrack των ταινιών μας να ακούγεται πλούσιο και με λεπτομέρειες στον ήχο. Για τους λάτρεις της μουσικής, ο VSX-924 υποστηρίζει πολλές μορφές αρχείων, ακόμα και DSD, έχοντας δυνατότητες διασύνδεσης τόσο με AirPlay και Bluetooth όσο και με DLNA 1.5 συσκευές. Παράλληλα η εφαρμογή iControlAV5 για ταμπλέτες και smartphones (iOS και Android) συμβάλλει πολύ στην εύκολη λειτουργία της συσκευής. Μια εμπνευσμένη συσκευή που προσφέρει διασκέδαση high-end σε πραγματικά προσιτή τιμή.

 


Yamaha_CX_A5000_MX-A5000.jpg

EUROPEAN HT HIGH END 2014-2015
Yamaha CX-A5000/MX-A5000

Yamaha-CX-A5000-MX-A5000.png


Η ναυαρχίδα AV της Yamaha είναι ένας συνδυασμός τελικού ενισχυτή και προενισχυτή-επεξεργαστή home cinema από την σειρά AVENTAGE με 11.2 κανάλια. Το σύστημα είναι συμβατό με 4Κ επεξεργασία βίντεο, έχει state-of-the-art δυνατότητες διασυνδέσεων και όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούμε από ένα σοβαρό home cinema. Ο βαρέων βαρών ενισχυτής MX-A5000 έχει ανεξάρτητα κανάλια με ισχύ 11x150W , άκαμπτο για τους κραδασμούς σασί και δέχεται σήματα από RCA και XLR εισόδους. Επιπλέον είναι ικανός να οδηγήσει και να ζωντανέψει ακόμη και τα πιο αναίσθητα ηχεία. Ο προενισχυτής CX-A5000 φέρει παραμετρικό ισοσταθμιστή που διορθώνει αυτόματα τον ήχο σε σχέση με το χώρο και τα ηχεία, έχει διευρυμένη διαχείριση μπάσου και έντεκα ξεχωριστά κανάλια ώστε να τα μοιράσουμε όπως εμείς θέλουμε. Συνολικά, το ζεύγος CX-A5000 και MX-A5000 της Yamaha είναι μια άριστη επιλογή για ένα επιπέδου high-end home cinema.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EISA Mobile Devices Awards 2014-2015 EISA Awards 2014-2015 HI-FI »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

MEMBERS OF...