fbpx
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 16:35

McIntosh XRT1.1K: Mικρός γίγαντας

H McIntosh παρουσίασε τον διάδοχο του XRT1K, του δεύτερου στην ιεραρχία των line array ηχείων της, που αναλαμβάνει να μεταφέρει την περισσότερη από την μαγεία της ναυαρχίδας σε ένα σύστημα πιο μικρό και πιο προσιτό. Φυσικά μιλάμε για πανάκριβα ηχεία, αφού το νέο XRT1.1K κοστίζει προ φόρων 60.000$, μα και πελώρια, καθώς κάθε ηχείο έχει ύψος 1,80μ και ζυγίζει 82κιλά! Είναι όμως 78 κιλά ελαφρύτερο και 35 εκ. πιο κοντό από το κορυφαίο XRT2.1K…

To νέο McIntosh περιλαμβάνει πιο απλό μπασοκούτι, χωρίς το κεντρικό κεκλιμένο τμήμα του μεγαλύτερου μοντέλου, όπου τα δύο 6,5ιντσα μιντ/γούφερ (κοινά στα δύο μοντέλα) τοποθετούνται συμμετρικά ανάμεσα στα τέσσερα γούφερ, τα οποία είναι κι αυτά 6,5ιντσών αλλά με την ίδια nanocarbon/nomex τεχνολογία με τα 8ιντσα της ναυαρχίδας.

Η φόρτιση γίνεται με ανάκλαση στην κορυφή της καμπίνας και το τετράδρομο φίλτρο (150Hz, 400Hz, 2ΚHz) περιλαμβάνει σπέσιαλ πηνία που διατηρούν τη συμπεριφορά τους παρουσία πολύ μεγάλης ισχύος. Η line array περιλαμβάνει 24 upper μιντρέιτζ 2 ιντσών και 40 τουίτερ ¾ ίντσας με διαφράγματα αλουμινίου-μαγνησίου και ενώνεται με ατσάλινα μπράτσα που λειτουργούν και ως ανάρτηση (αντισεισμική τεχνική) με το μπασοκούτι.

Η βάση του ηχείου είναι αλουμινένια/γυάλινη και παρέχει ακροδέκτες για τριπλοκαλωδίωση/τριπλοενίσχυση. Υπάρχουν στυλίστικες λεπτομέρειες από αλουμίνιο που κάνουν family look με τους ενισχυτές, όπως τα καπάκια από τις αναρτήσεις του πάνελ μεσαίων/πρίμων και η καμπίνα των χαμηλών δέχεται επτά στρώσεις λάκας. Το XRT1.1K μπορεί να παίξει τις συχνότητες 16Hz-45KHz με ευαισθησία 88db και αντίσταση 8Ω και αντέχει 1.200W.

H σχεδίαση line array διεγείρει πιο πλατιά το χώρο, δεν έχει στενό sweet spot και διατηρεί πιο καλά τις στάθμες και την ομοιογένεια της απόκρισης, καθώς απομακρυνόμαστε από τα ηχεία σε σχέση με ένα συμβατικό σχέδιο.

H τιμή; 60.000 λίρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « TWS Wireless Speaker: Δύο σε ένα Bowers & Wilkins Αναδιοργάνωση »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...