fbpx
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 18:40

Transpuls 1500: Vintage από την Magnat

Η Γερμανική Magnat, γνωστή για τα ποιοτικά αλλά προσιτά ηχεία που παράγει και τη μακρά της ιστορία στο χώρο του ποιοτικού hi-fi, παρουσίασε ένα ηχείο «από τα παλιά» που τιμάει τις αναβιώσεις που είναι σήμερα της μόδας.

Το Transpuls 1500 έχει μεν σύγχρονη τεχνολογία αλλά ρετρό εμφάνιση και επιλογές συστατικών, με μεγάλο γούφερ 15 ιντσών σε συνδυασμό με τουίτερ χοάνης «double compression horn», υψηλή ευαισθησία 95dB και εύκολη αντίσταση. Παρουσιάζει απόκριση συχνοτήτων από τα 16Hz έως τα 35KHz και αντέχει 250Wrms (500W κορυφής).

Τα ακραία αυτά χαρακτηριστικά συνυπάρχουν σε μια ογκωδέστατη καμπίνα από MDF (100x51,4x38,5 εκ. YΠΒ) βάρους 37 κιλών, πιο πλατιά από βαθιά με ρετρό αναλογίες, που φορτίζεται από σπέσιαλ διπλό ρεφλέξ (τεχνική CRA-Controlled Reflex Alignement).

Το μιντρέιτζ των 6,5 ιντσών τοποθετείται ασύμμετρα στην πρόσοψη, όπως σε πολλά vintage ηχεία, και δίπλα του, όρθια, η μακρόστενη χοάνη των πρίμων (slot radiator) με το ασυνήθιστο σχέδιο των δύο τουίτερ θόλου 1 ίντσας που τοποθετούνται με γωνία μεταξύ τους, για απόλυτα ελεγχόμενη διασπορά.

Για την εξέλιξη του ηχείου η Magnat χρησιμοποίησε μετρήσεις με τη βοήθεια λέιζερ (σύστημα Klippel) και το τρίδρομο φίλτρο, που επενεργεί στα 920Hz και τα 4,8KHz με κλίσεις 12 και 18dB/οκτάβα και ισοστάθμιση φάσης, παρουσιάζει ένα ομαλό φορτίο που θα συνεργαστεί άνετα με μικρής και μεγάλης ισχύος ενισχυτές.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Dual CS 455-1: Τώρα με phono stage Moon 110LP v2: Βελτιωμένο phono stage »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...