fbpx
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 13:43

Teac CG-10M: Γεννήτρια σήματος ρολογιού 10 MHz

Μια χρήσιμη συσκευή για περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του ήχου.

Το σήμα ρολογιού είναι η βάση όλων των λειτουργιών του στην ψηφιακή επεξεργασία σήματος. Για παράδειγμα, ένα ψηφιακό σήμα λαμβάνεται εκατοντάδες χιλιάδες φορές ανά δευτερόλεπτο, όπως για παράδειγμα το σήμα PCM, που στην συνέχεια μετατρέπεται σε ακριβές αναλογικό σήμα. Όλα έχουν να κάνουν με τον χρόνο και όταν ο βασικός άξονας του χρόνου κυμαίνεται ή μεταβάλλεται τότε η μετατροπή του DAC δεν έχει ακρίβεια.

Επιπλέον, στα σήματα DSD ο άξονας του χρόνου λειτουργεί σε ταχύτητες MHz. Σύμφωνα με την Teac είναι σημαντικό να έχουμε ένα βασικό ρολόι συγχρονισμού για να «φτιάχνει» τον χρόνο για να έχουμε υψηλή ακρίβεια αναπαραγωγής ήχου και επομένως υψηλή ανάλυση δηλαδή όσο το δυνατό πιστή ανάκτηση της ηχογράφησης. 

Η Teac κατασκεύασε έναν κρυσταλλικό ταλαντωτής με υψηλή σταθερότητα ταλάντωσης τοποθετημένο σε θερμοστατικό θάλαμο για να χρησιμοποιηθεί στην συσκευή CG-10M που κυκλοφορεί στην αγορά. Στην πρόσοψη της συσκευής υπάρχει αναλογικό όργανο που δείχνει πάντα την κατάσταση της ταλάντωσης ώστε να γνωρίζουμε τι συμβαίνει.


Η συσκευή CG-10M είναι μια γεννήτρια κύριου ρολογιού στα 10ΜΗz που μεγιστοποιεί την απόδοση όλων των συμβατών προϊόντων όπως USB DAC, streamer, δικτυακά players και CD players. Το CG-10M έχει έξοδο ρολογιού 4 ακροδεκτών σε επιχρυσωμένα BNC, μεγάλο τροφοδοτικό για σταθερό ρεύμα, σύστημα στήριξης τριών σημείων, σασί από αλουμίνιο και ειδική θωράκιση για τις ραδιοσυχνότητες.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...