fbpx
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 11:34

Vovox Crystal Project: Κρατάει τον χαλκό ατόφιο

Tα περισσότερα καλώδια από χαλκό, αν και δηλώνουν ότι είναι από καθαρό ΟCC χαλκό αυτό δεν σημαίνει ότι διατηρούν τις ιδιότητες του υλικού.

Ο χαλκός κυκλοφορεί στο εμπόριο χονδρικής σε ράβδους διαμέτρου 8 χιλιοστών. Οι κατασκευαστές καλωδίων με την βοήθεια πρεσών και εργαλειομηχανών λεπταίνουν αυτές τις ράβδους ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερο μήκος αλλά και οι αγωγοί που δημιουργούν να είναι λεπτοί.

Τα 8 χιλιοστά είναι πού μεγάλα, σχεδόν σαν σωλήνες. Τώρα η Vovox ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει καλώδια των 8 χιλιοστών τα οποία δεν θα έχουν υποστεί καμιά μετατροπής λέπτυνσης και επιμήκυνσης. Έτσι θα παραμείνει ατόφια η κρυσταλλική τους δομής, πράγμα που είναι το ζητούμενο για καλό ήχο. Η αποστολή της Vovox ονομάζεται Crystal Project και το αποτέλεσμα είναι χονδροί μασίφ χάλκινοι αγωγοί των 8 mm.


Σε ακροάσεις που έχουν γίνει το αποτέλεσμα ήταν ολοφάναρο, το θέμα είναι πως ο μέσος χρήστης θα μπορεί να λυγίσει ή να διαχειριστεί τόσο χονδρά και μασίφ καλώδια, ειδικά για τα ηχεία όπου χρειαζόμαστε δύο. Θα χρειαστούν ειδικά εργαλεία, κάτι που η Vovox το έχει ήδη φροντίσει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Beoplay E4 in-ear with Active Noise Cancellation Logitec LBD-PVA6UCVBK Slim drive UHD Blu-ray »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...