fbpx
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 11:23

Xbox One X Τrue 4Κ με UHD Blu-ray drive νέα κονσόλα

Τα έδωσε όλα η Microsoft για να «νικήσει» τη Sony και το PlayStation 4 Pro, αλλά απέχει πολύ ακόμη από το στόχο της.

Η Microsoft για το σκοπό αυτό ανακοίνωσε ότι η νέα της κονσόλα Xbox One X θα είναι 4K UHD και θα κοστίζει εκατό ευρώ πιο ακριβά από το PlayStation. Το νέο Xbox One X θα παίζει κανονικά 4Κ, ενώ έχει σύστημα supersampling για να αναβαθμίζει οπτικά τα 1080p παιχνίδια που ήδη κυκλοφορούν. Εννοείται ότι το Xbox One X ενσωματώνει οδηγό δίσκου UHD Blu-ray και υποστηρίζει τόσο HDR όσο και Dolby Atmos ήχο. Παράλληλα σε μέγεθος είναι το πιο μικρό Xbox που θα κυκλοφορήσει ποτέ. Εσωτερικά έχουμε 8-πύρηνο επεξεργαστή από τα 1.75GHz έως 2.3GHz.

Τα γραφικά τα έχει αναλάβει μια κάρτα γραφικών GPU της σειράς Radeon της AMD με μνήμη 12GB και με ψύξη με υγρό. Αυτή θα τρέχει στα 6 teraFLOPs τη στιγμή που το PlayStation 4 Pro της Sony είναι στα 4 teraFLOPs. Μιλάμε για τεράστιες ταχύτητες που ακόμη και στο χώρο των PC μόλις άρχισαν να εμφανίζονται. Η κονσόλα θα έχει σκληρό δίσκο 1TB, σχετικά μικρό, αφού τα περισσότερα παιχνίδια σήμερα χρειάζονται κάπου 80GB για να τρέξουν, πόσο μάλλον σε περιβάλλον 4Κ. Βέβαια σκοπός της Microsoft είναι να πείσει τους χρήστες να αγοράζουν παιχνίδια on-line παρά να τα προμηθεύονται σε μορφή δίσκου.

Η κυκλοφορία του XB1X αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο του 2017 και η τιμή της σε δολάρια είναι 499 όταν το PlayStation 4 Pro κοστίζει 100 δολάρια πιο κάτω, δηλαδή 399.


Τα παιχνίδια που θα φέρει η Xbox One X είναι τα Forza Motorsport 7 αλλά και οι συνέχειες των Assassin's Creed Origins, State of Decay 2, Metro Exodus, Middle Earth: Shadow of War, Anthem και άλλα.


Τέλος η νέα κονσόλα έχει και πρόβλεψη για VR.

To θέμα είναι εάν η Microsoft με το Xbox One X θα μπορέσει ποτέ να περάσει τη Sony όταν η Ιαπωνική εταιρία έχει πουλήσει 60,4 εκατ. PlayStation 4 από το Νοέμβριο του 2013.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...