fbpx
Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 09:53

Apple HomePod & AirPlay 2

Πολλά ωραία πράγματα παρουσίασε η Apple στο συνέδριο της WWDC 2017

Καταρχήν το λειτουργικό Mac OS Sierra γίνεται Mac OS High Sierra με το νέο file system, που παρέχει αυξημένη ταχύτητα και νέες δυνατότητες, ενώ το iOS 10 γίνεται και αυτό iOS 11. Το νέο iOS έχει πλέον dock σαν desktop λειτουργικό, ενώ υποστηρίζει επιτέλους copy, paste, ενώ το file system γίνεται και αυτό φανερό. Τα MacBookPro αναβαθμίζονται και αυτά, όπως και τα iMac, ενώ κυκλοφορεί και ένα πανίσχυρο iMac Pro.

Επιπλέον η εταιρεία λανσάρει και το πολυαναμενόμενο iPad Pro 10,5 ιντσών, ενώ πολύ σημαντικό νέο είναι και το AirPlay 2 που πλέον υποστηρίζει multiroom. Το καλύτερο νέο το αφήσαμε για το τέλος, καθώς είναι το επίσης πολυσυζητημένο έξυπνο ηχείο της εταιρείας. Ονομάζεται HomePod και είναι κατασκευασμένο για να έχει εξαιρετική ποιότητα ήχου, αλλά και για να "ακούει" το περιβάλλον του και να προσαρμόζεται στις συνθήκες του χώρου μας. Τα δε νέα iPad Pro έχουν οθόνες που υποστηρίζουν HDR αλλά και ρυθμό ανανέωσης 120Hz, που ονομάζεται ProMotion.

Ακούει τη φωνή μας ακόμα και από απόσταση και με προβληματικές συνθήκες, ενώ η Siri που κατοικεί μέσα του είναι εξυπνότερη από ποτέ, όχι μόνον στον χειρισμό των έξυπνων συσκευών του σπιτιού μας, αλλά και στην αναπαραγωγή μουσικής. Μπορούμε λοιπόν να ρωτήσουμε "Ποιό ήταν το νούμερο ένα τραγούδι στα τσάρτς στις 5/6/2016, και η Siri αφού μας απαντήσει να αρχίσει να παίζει το τραγούδι αυτό.

Το ηχείο έχει επτά τουίτερ και γούφερ 4 ιντσών, ελέγχεται από εξελιγμένο DSP και επεξεργαστή Α8, οπότε διαμορφώνει τις δέσμες του ήχου που στέλνει στο περιβάλλον ανάλογα με το σημείο που θα το τοποθετήσουμε. Πάντως η τιμή του είναι μάλλον τσουχτερή στα 349 δολάρια, τη στιγμή που το Amazon Echo δεν ξεπερνάει τα 200 δολάρια. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EMT JSD VW cartridge with different weight Seed turntable with built-in speakers »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...