fbpx
Σάββατο, 08 Απριλίου 2017 16:17

Chesky ετοιμάζει δίσκους CD με MQA

Έτοιμη για να φέρει στην αγορά CD με κωδικοποίηση MQA είναι η Chesky Records. Από τους πρώτους δίσκους θα είναι ο τίτλος, Inside the Moment, μια ζωντανή ηχογράφηση της τζαζ τραγουδίστριας Camille Thurman, ενώ θα ακολουθήσουν και επανεκδόσεις γνωστών άλμπουμ όπως το The Raven της Rebecca Pidgeon.

Είχαμε ανακοινώσει ότι MQA δίσκους CD θα βγάλει και η Ιαπωνική Ottava, έτσι το σύστημα MQA εκτός από αρχεία μουσικής εφαρμόζεται και σε δίσκους.

Οι νέοι αυτοί δίσκοι CD μπορούν να παίξουν σε ένα κανονικό CD player, ενώ εάν θέλουμε να τους ακούσουμε σε high-res θα πρέπει το CD player μας να συνδεθεί με εξωτερικό DAC που θα είναι πιστοποιημένο κατά MQA. Με άλλα λόγια οι δίσκοι CD MQA έχουν ένα στρώμα CD και ένα στρώμα MQA, με την ίδια μουσική.

Στο PC μπορούν να αντιγραφούν από εφαρμογή που είναι MQA, όπως το Audirvana για Mac ή το Bluesound Vault ή Vault II με player την εφαρμογή BluOS για υψηλή ανάλυση. Αναμένεται και άλλη μουσική κατά MQA, ήδη το Tidel παίζει, ενώ κωδικοποιούν την εποχή αυτή άλμπουμ σε MQA η Warner Music αλλά και η Universal Music.


Τελικά η Meridian… έκανε καλή δουλειά και το MQA πάει να γίνει στάνταρτ.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...