fbpx
Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 11:32

To Audyssey MultEQ αποκτά εφαρμογή με ρυθμίσεις

Το σύστημα ισοστάθμισης και διόρθωσης χώρου MultEQ που χρησιμοποιούν οι Denon και Marantz στους ενισχυτές τους, το ξέρουμε, το έχουμε χρησιμοποιήσει εκτενώς και έχουμε θαυμάσει την αποτελεσματικότητα του.

Το έχει δημιουργήσει ο δικός μας Χρήστος Κυριακάκης και αποτελεί ισχυρό εργαλείο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του χώρου μας. Το μεγάλο του μειονέκτημα ήταν πάντα ότι ο χρήστης δεν μπορούσε να επέμβει στην καμπύλη ισοστάθμισης και να ζωγραφίσει το ήχο όπως τον θέλει. Αυτό αλλάζει πλέον καθώς υπάρχει εφαρμογή (Audussey MultEQ Editor) με την οποία ο χρήστης βλέπει τα αποτελέσματα των μετρήσεων και των διορθώσεων του συστήματος και μπορεί να επέμβει όπως επιθυμεί.

Mult-EQ.png

Άλλα ανταγωνιστικά συστήματα όπως το Dirac Live ή το ARC της Anthem έχουν ήδη τέτοιες δυνατότητες, οπότε η νέα εφαρμογή θα καταστήσει το MultEQ επίσης ανταγωνιστικό και περισσότερο αποτελεσματικό. Μέσω της εφαρμογής οι χρήστες μπορούν να επέμβουν σε όλες τις παραμέτρους διόρθωσης και ισοστάθμισης του συστήματος και να δουν τις μετρήσεις των ηχείων τους πριν και μετά την επέμβαση του MultEQ. Επίσης μπορούν να "ζωγραφίσουν" την επιθυμητή απόκριση συχνότητας για το κάθε κανάλι του συστήματος τους, δίνοντας "εντολή" στο MultEQ να επιτύχει αυτή τη συγκεκριμένη απόκριση.

Μπορούν επιπλέον να μαλακώσουν τις υψηλές συχνότητες με το κατάλληλο rolll-off, να επιλέξουν διόρθωση των μεσαίων συχνοτήτων για να ακουστούν καλύτερα οι διάλογοι στις ταινίες, αλλά και να σώσουν τις ρυθμίσεις τους για μελλοντική χρήση. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και για συσκευές iOS και για συσκευές Android, δεν είναι όμως free, κοστίζει 20 δολάρια. Θα επανέρθουμε λοιπόν όταν θα έχουμε έναν από τους φρέσκους Denon στο εργαστήριο για να τον δουλέψουμε μαζί με το Audussey MultEQ Editor.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...