fbpx
Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2017 18:31

ΟRB DF-01iΑ Σιδηρωτήριο δίσκων βινυλίου

Το πλήθος των αξεσουάρ για βινύλιο δεν έχουν τέλος. Καλά τα πλυντήρια, αλλά ποιος ο ρόλος των «σιδηρωτηρίων», συσκευών δηλαδή που ισώνουν τους δίσκους βινυλίου. Υπήρχαν και παλιότερα, άλλα και τώρα είναι χρήσιμες. Με τον καιρό και τη χρήση ο μαύρος δίσκος παραμορφώνει το επίπεδο σχήμα του με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται το πικάπ μας να τον περιστρέψει καλά, άλλωστε ένας επίπεδος κύκλος είναι το βινύλιο.

Μερικές φορές οι δίσκοι αυτοί δεν παίζουν καθόλου, ενώ αν το κάνει ο ήχος δεν θα είναι καθόλου καλός. Για τους δίσκους που έχουν «πάρει» η ORB από την Ιαπωνία κυκλοφόρησε νέες… σιδερώστρες, Disc Flatteners τις λέει.

Είναι κατάλληλες για παλιούς δίσκους που με τον καιρό στράβωσαν. Οι σιδερώστρες βινυλίου έχουν ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας και του χρόνου ώστε να διορθώσει η παραμόρφωση και στρέβλωση του δίσκου χωρίς να επηρεάζονται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος που από εποχή σε εποχή διαφέρει και έχει επιπτώσεις στην αναπαραγωγή. Η συσκευή δέχεται όλους τους δίσκους.

Μπορεί ακόμη να δεχθεί και δίσκους 180 ή 200 γραμμαρίων.

Ο κατασκευαστής λέει ότι επαναφέρει το δίσκο στην αρχική του μορφή χωρίς να ενοχλήσει καθόλου τα αυλάκια του. Καλή περίπτωση.

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...