fbpx
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 170
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 11:25

Τεχνολογία πρόβλεψης σεισμών στην CES 2017

Παρότι η τεχνολογία καλπάζει με μεγάλα άλματα σε πολλούς τομείς, έχει μείνει ιδιαίτερα πίσω σε έναν πολύ σημαντικό τομέα, αυτόν της πρόβλεψης σεισμών. 

Αυτό αναμένεται να αλλάξει στη CES 2017, με τον επαναστατικό αισθητήρα RIUM. Πρόκειται για έναν χαμηλού κόστους ανιχνευτή ακτινοβολίας που είναι πιο ευαίσθητος και ισχυρός ακόμα και από τους πλέον εξελιγμένους αισθητήρες της αγοράς. Συνδέεται με μια εφαρμογή της κινητής μας συσκευής και μοιράζει τα δεδομένα που συλλέγει, σε μια ανοιχτή βάση δεδομένων. 

Τα δεδομένα αυτά περνάν μετά από επεξεργασία με στόχο την βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη σεισμών. Για να ξεκινήσει η παραγωγή την άνοιξη του 2017, το Rium τρέχει σε μια καμπάνια συλλογής οικονομικών πόρων (www.igg.me/at/Rium2017) στο Indiegogo, ενώ το RIUM θα παρουσιαστεί στη CES2017 στο Las Vegas.

Rium_App.jpg

Η περιοχή του Las Vegas όπου γίνεται η μεγάλη έκθεση CES2017 είναι μια από τις πιο επίφοβες περιοχές παγκοσμίως λόγω του ρήγματος του Αγίου Ανδρέα, ενός πολύ επικίνδυνου ρήγματος που αναμένεται στο άμεσο μέλλον να δώσει ένα εξαιρετικά ισχυρό σεισμό, τον λεγόμενο Big One, που θα ισοπεδώσει την πολιτεία της Καλιφόρνια και όλη την δυτική ακτή. 

Το RIUM θα έχει τη δυνατότητα να προβλέψει σεισμούς λίγες ημέρες πριν συμβούν, ουσιαστικά μια ημέρα πριν το κύριο γεγονός, μέσω της ανίχνευσης του αερίου ραδονίου, ενώ ο μικροσκοπικός αισθητήρας χωράει ακόμα και στην τσέπη. Ο αισθητήρας μετράει ουσιαστικά την ακτινοβολία του ραδιενεργού ραδονίου, ενώ μπορεί να ανιχνεύσει ακόμα και τα διαφορετικά σωματίδια (g, C, a, b) ή τα διαφορετικά ραδιοισότοπα (ράδιο, ουράνιο και καίσιο). 

Την παραγωγή του επαναστατικού RIUM έχει αναλάβει η νεοσύστατη εταιρεία Isohup, ενώ η καμπάνια που τρέχει στο Indiegogo έχει αυτή τη στιγμή συγκεντρώσει μόλις το 9% των 40.000 δολαρίων που είναι ο στόχος της, ωστόσο μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη (με αρχική τιμή τα 419 δολάρια) που αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή, αναμένεται να έχει ξεπεράσει τον οικονομικό του στόχο. 

 

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...