fbpx
Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 00:00

LG Display 18-inch flexible OLED panel

Την LG τη γνωρίζουμε. Πίσω όμως από τις οθόνες της LG βρίσκεται η εταιρία LG Display που φτιάνει όλα αυτά τα θαυμαστά πάνελ που βλέπουμε στις τηλεοράσεις και στα κινητά της LG.

H LG Display παρουσίασε μια οθόνη τεχνολογίας OLED μεγέθους 18-inch η οποία είναι τόσο εύκαμπτη που μπορεί να τυλιχθεί ρολό.


Η εύκαμπτη OLED έχει ανάλυση 1200x810 pixels και μπορεί να κυκλωθεί με ακτίνα έως 30R (3cm) χωρίς να πάθει ζημιά το πάνελ. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα η LG Display θα φέρει στην αγορά πάνελ που θα τυλίγονται …. στις 50 ίντσες για χρήση σε τηλεόραση.

Η LG Display χρησιμοποιούσε ένα υψηλού μοριακού βάρος υλικό βασισμένο σε φιλμ πολυϊμιδίου ώστε να τυλίγεται. Το φιλμ πολυϊμιδίου επίσης βοηθάει να επιτευχθεί λεπτού πάχους πάνελ που είναι απαραίτητο για το… τύλιγμα.

Η οθόνη είναι επίσης διάφανη δηλαδή δεν είναι κλειστή στο πίσω μέρος της, χρήσιμη σε επαγγελματικές εφαρμογές όπως είναι οι βιτρίνες καταστημάτων ή μηχανές αυτόματης πώλησης.


Η LG ετοιμάζει μια μεγάλη κίνηση προς τις OLED οθόνες. Στην IFA φέτος θα δούμε 77 ιντσών OLED και μάλιστα κυρτές. Επίσης ετοιμάζονται και smartphone με OLED οθόνες. Στο πρόγραμμα είναι το 2017 να έχουμε Ultra HD οθόνες OLED μεγέθους 60 ιντσών και μάλιστα διάφανες με ακτίνα… τυλίγματος 100R.


Δεν μακριά ο καιρός που οι τηλεοράσεις θα έρχονται… ως τόπια υφάσματος…

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Marantz PM7005 Ολοκληρωμένος με USB DAC KingSound M-10 »

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

  • ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ

    To νέο τεύχος κυκλοφορεί την Τρίτη (23/ΦΕΒ), με ένα συμβολικό χρήσιμο δώρο. Read More
  • 1

ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ

NEWSLETTER

Γράψτε το email σας ώστε να μην χάνετε κανένα νέο. No spam! Unsubscribe όταν θέλετε!:

MEMBERS OF...